Lumsk (Foto: Stein-Rune Kjuul

LUMSK – mellom bakkar og berg med folketoner og metal

Lumsk startet opp i Trondheim for fem år siden, da to gode venner med lidenskap for folk, metall, rock og klassisk slo sine instrumenter sammen. Nå, med syv bandmedlemmer, to album og historiens første Bylarmstipend i bagasjen, drar bandet ut på turné med Rikskonsertene.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Musikerne i Lumsk har fotfeste i norsk folkemusikk, men henter samtidig elementer fra klassisk, rock, metal og progrock.

— Vi kommer nok til å se Lumsk fare som helter over vårt vidstrakte land den kommende tiden, sier konstituert direktør i Rikskonsertene, Helge Skansen. – Lumsk kommer til rockescener rundt om i landet med sekken lastet med myter og sagn, og med solide referanser til den norske folkemusikken, blandet med rock, metal og progrock, alt i en innovativ vending. En konsert med Lumsk er et melodiøst trollbrygg av folketoner og metal, avslutter han.

Variasjon, stemning og overraskelser
Bandet har to kvinnelige frontfigurer på vokal og fiolin, og et tungt, markert og tett lydbilde i ryggen. En konsert med Lumsk byr på variasjon, stemning og overraskende vendinger, noe som allerede har gjort at bandet har utmerket seg på både norske og internasjonale konsertscener og festivaler.

Under fjorårets Bylarm-arrangement i Stavanger vant Lumsk historiens første By:LarmStipend. Stipendet bestod av NOK 100 000, og en solid promoteringspakke fra ulike sponsorer. Juryen var samstemt i sin begrunnelse: ”Lumsk har et unikt særpreg, driv og originalitet, og er definitivt av internasjonal standard”. Thomas Felberg fra We var også svært begeistret: ”Lumsk blåste huet av oss, og traff rett i hjertet”.

Tradisjon og innovasjon, folk, metal og rock
Lumsk har gitt ut to album, «Åsmund Frægdegjevar» (2003) og «Troll» (2005). Utgivelsene har fått oppmerksomhet hos fra folkemusikkpublikummet så vel som fra rock- og metalmiljøene.

Låttitlene forteller oss at Lumsk har et sterkt forhold til den eldre norske historien, og til gammelnorske myter og sagn. Blant låttitlene finner vi ”Nøkken”, ”Trolltind” og ”Ormin Lange”, og som bandet selv sier: – Vi synger utelukkende på norsk, og vi er opptatt av å ivareta språket, tradisjonene og historien vår.

Høsten 2006 gir Lumsk ut sin tredje langspiller, men først på agendaen er denne turneen med Rikskonsertene, og til sommeren er det festivaljobber her hjemme, i Skandinavia og rundt i Europa.

Turnérute:
8.03 Sogndal, Meieriet
9.03 Bergen, Garage
11.03 København, The Rock
12.03 Oslo, Garage

05.04 Nesna, Thorvalds
06.04 Bodø, Sinus
07.04 Tromsø, Driv
08.04 Harstad, Studentkroa

Stillinger

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev