Hopalong Knut (Foto: Håvard Kallestad)

Hopalong Knut ut på landeveien

De er mange. De spiller tett, hard og energisk skarock. De kaller seg Hopalong Knut. Nå skal de ut på landeveien i regi av Norsk Rockforbund og Rikskonsertene. Den nye platen «Evolusjonens trøst» har allerede fått mye god mottagelse.

Kalender

Operapub i Teaterkjeller’n 30. nov.

30/11/2022 Kl. 21:00

Oslo

Opera for barna – I gudenes rike

01/12/2022 Kl. 11:30

Oslo

Lørdag 23. september startet bandets første landsomfattende turné på et fullsatt Samfundet i Trondheim. 17 andre studentarrangører skal få Hopalong Knut på besøk i løpet av oktober. Turnéen er et samarbeid mellom studentarrangørene i Norsk Rockforbund og Rikskonsertene.

Eksplosivt, opprørsk og rytmisk
Det trønderske skarock-bandet Hopalong Knut er beskrevet som et «fyrverkeri og en musikalsk eksplosjon», og har gjort seg bemerket med sin norskspråklige ska-musikk. Med vokalist Kristin Jensen i spissen har bandet dratt med seg publikum inn i sin samfunnsengasjerte verden. Hopalong Knut har i de siste årene tatt Norge med storm og imponert både kritikere og publikum.

Gode konsertopplevelser hele året
Turnésamarbeidet mellom Studentarrangørene i Norsk Rockforbund og Rikskonsertene kom i gang på tampen av 2004. Høsten 2005 besøkte Animal Alpha femten studentarrangører. Nå er det Hopalong Knut sin tur, og de skal i løpet av høsten 2006 spille på hele 18 studentscener fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

— Et av målene med turneen er å knytte studentarrangørene tettere sammen, i et nettverk av konsertarrangører, sier Guro Midtsund i Norsk Rockforbund. – Norsk Rockforbund er opptatt av at konsertarrangører skal gi publikum over hele landet gode konsertopplevelser hele året, og her er studentarrangørene svært viktige bidragsytere.

Rikskonsertenes konsertsjef, Helge Skansen, er enig. – Rikskonsertene trenger gode samarbeidspartnere innenfor alle musikksjangere og alle arrangørsegmenter for å være en god bidragsyter på alle felter innen musikk i Norge, påpeker han. – Gjennom samarbeidet med Norsk Rockforbund får vi mulighet til å være med på å løfte både helårsarrangørene og – ikke minst – de gode, unge rockebandene i Norge, sier han.

— Dette blir bra!
Rolf Martin Snustad, også kjent som Harry Hopalong, er saksofonist i Hopalong Knut. – Det blir knallartig å komme seg ut på veien med nytt materiale, sier han. – Vi har jo besøkt flere av studentstedene før, og vi vet at dette blir bra!

Med det nye albumet «Evolusjonens trøst» (Via Music) i bagasjen er det duket for nye skahits som ”Ut gjennom vinduet”, så vel som gamle kjenninger som ”Bautastein” og ”Suppe”. Både Adresseavisen og Dagsavisen har allerede kastet femmer på terningen.

Turneen er støttet av Norsk kulturråd

Turnérute
04.10 Lillehammer, Bingo’n
05.10 Bø, Kroa
06.10 Oslo, Betong
07.10 Uka i Ås
10.10 Kongsberg, EnergiMølla
11.10 Tønsberg, Vestfold Studentsamfunn
12.10 Bergen, Hulen
13.10 Sogndal, Meieriet
14.10 Volda, Rokken
17.10 Nesna, Thorvalds
19.10 Harstad, Studentkroa
20.10 Tromsø, Driv
21.10 Alta, Studentkroa
25.10 Hamar, Hydranten
26.10 Grimstad, Luftslottet
27.10 Kristiansand, Østsia
28.10 Stavanger, Folken

På hjemmesiden til Hopalong Knut er det mer å lese.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Daglig leder

Sørnorsk jazzsenter

Programplanlegger

Stavanger Symfoniorkester

Administrerende direktør

Stavanger Symfoniorkester

Rådgiver kommunikasjon og marked

Norske Kulturarrangører

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev