Anneli Drecker

Travle tider for Anneli Drecker

Turnelisten til Anneli Drecker er nå klar. Hun skal også på turné med a-Ha i Japan og Tyskland. Ellers er Bel Canto-vokalisten også aktuell med det doble hyllestalbumet «Sing A Song For You – A Tribute To Tim Buckly.»

Kalender

Anneli Drecker ga rett før sommeren ut ”Tundra”, som var hennes debutalbum som soloartist. Alt førstkommende helg begynner hun på en stor Norgesturné, der følgende datoer nå er sluppet: 8. september (Bergen, Kvarteret), 9. september (Bø i Telemark, Kroa), 12. september (Oslo, Rockefeller – som en del av Bokbadets 10. årsdag), 15. september (Sandefjord, Hjertnes Kulturhus), 21. september (Sogndal, Studentsamfunnet), 22. September, (Volda, Studentsamfunnet), 23. september, (Vevring), 24. september (Bergen, Sardine -Bokbadet), 29. september ( Stavanger, Folken).

I oktober skal Anneli Drecker med band opptre på bl.a. John Dee i Oslo (lørdag 7.), Studentersamfunet i Ås (onsdag 11.) og på Union Scene i Drammen (lørdag 14.). Hun er ellers også nominert i kategorien Årets Kvinnelige Norske Artist under årets utgave av Hit Awards, som finner sted i Oslo Spektrum 16. september.

Anneli i høyden
Den svært gode og oppdaterte nett-fansiden Annelidrecker.com kunne i går melde at Anneli Drecker blir en av femten skribenter som så langt har takket ja til å bidra til en ny bok om opplevelser rundt det å klatre i fjell. Prosjektet er igangsatt av Kulturavdelingen i Nordland Fylkeskommune. Blant øvrige bidragsytere som skal beskrive sine opplevelser av nordlandsk natur finner vi Arne Næss, Erlend Loe og Gro Dale.

Anneli Drecker er også aktuell med ett spor på den internasjonale hyllestplaten ””Sing A Song For You – A Tribute To Tim Buckly”. Her markerer sytten artister at det er femogtyve år siden visesangeren gikk bort. Dreckers bidrag heter ”Morning Glory”, og er et samarbeid med Simon Raymonde fra Cocteau Twins. Duoen jobbet også sammen på en låt på ”Tundra”.

Anneli og a-Ha
Helt til sist nevner vi også at Anneli Drecker skal være med a-Ha på deres verdensturné i november. Den første av i alt syv konserter i Japan finner sted i Ken-Min-Hall i Osaka 8. november. Drecker skal også spille seks konserter i Tyskland med a-Ha, og avslutter samarbeidet i Schleyerhalle i Stuttgart 30. november.

Det gikk først rykter om at hun skulle ha sin egen avdeling under disse konsertene, men dette har senere blitt avvist av a-Has management. Isteden blir det antagelig en form for felles opptreden. Anneli Drecker og Magne Furuholmen jobbet første gang sammen på musikken til TV-serien ”Hotel Norge” for noen år tilbake.

Om Anneli Drecker får tid til å legge nye vokalpålegg på noen bonusspor, kan det også være duket for en samleplate med Bel Canto oppunder jul.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.