Kirsti Thisland Eggum og Patrizia Mazzuoccolo, 2005

«Tinitus»: Nytt metal-program på NRK

Petre har måtte tåle uvanlig mye kjeft de siste par ukene, men onsdag forelå i hvert fall en gladmelding for alle metal-fans. Da gikk nemlig tidenes første utgave av det nye P3-programmet «Tinitus» av stabelen. Fredag kveld skal den nye metal-satsingen feires på Betong i Oslo, med Khold, Funeral og Firebird som musikalske hovedattraksjoner.

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

Av Arvid Skancke-Knutsen

Hver eneste onsdag klokken 20 kan P3-lyttere høre den nye P3-satsingen «Tinitus» – et to timer langt program som i følge musikksjef Håkon Molset inneholder «musikk som kan sprenge trommehinner».

Tinitus-staben består av programleder Kirsti Thisland Eggum og produsent Patrizia Mazzuoccolo.

Thisland Eggum har blant annet tidligere journalistisk erfaring fra Puls, mens Mazzuoccolo bl.a. har vært skriibent for magasiner som Metal Hammer, Terrorizer, Powerplay og trommemagasinet Rythm. Inntil ganske nylig har hun vært presseansvarlig for plateselskapet Moonfog – samtidig som hun har dekket norsk metal-musikk for internasjonale medier.

— Med bandnavn fra Slayer og Satyricon, Mastodon og Meshuggah til Slogstorm og Scum, er «Tinitus» radioprogrammet som nekter å vende det andre kinnet til. Den norske metal-scenen vil stå i høysete, heter det i forhåndsomtalen fra P3.

«Tinitus» er utviklet av medieproduksjonsbyrået BådeOg Drama, og er det første programmet i P3-historien som leveres av et eksternt produksjonsselskap. «Tinitus» er på mange måter oppfølgeren til Gro Narvestads «Ambolt»-magasin, som hadde sin siste sending rett før jul i fjor.

Selv om også «Pyro» med Asbjørn Slettemark og Totto Mjelde til en viss grad har fokusert på den hardere delen av rocken, er det lenge siden den mer rendyrkede metal-musikken har fått denne type oppmerksomhet av rikskanalen.

«Tinitus» skal fokusere både på undergrunnen og de større navnene. En regelmessig gjest i programmet blir Fenriz fra Darkthrone, som med jevne mellomrom vil komme med sine anbefalinger.

I kveld, fredag 9. september, skal P3s nye metal-progam feires med show på Betong i Oslo. Da står blant andre Firebird, Khold og Funeral på scenen. I tillegg til konsertene vil det bli intervjuer på scenen, samt internasjonale gjester.

Kveldens vertinner er programlederne Kirsti Thisland Eggum og Patrizia Mazzuoccolo.

Du kan ellers lese mer om «Tinitus» på denne siden fra NRK P3.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev