Tommy Tee

Storkonsert på Holmlia

Under mottoet «Si nei til vold, intoleranse og rasisme» blir det onsdag 14. februar avholdt en stor konsert på Holmlia i Oslo, der det tragiske drapet på Benjamin Hermansen fant sted for drøyt to uker siden. En rekke av landets mest kjente pop- og rap-artister stiller opp på arrangementet – deriblant Espen Lind, Sissel Kyrkjebø, Bertine Zetlitz, Anne Grete Preus, Morten Harket, Noora, Salvatore, Apollo og D’Sound. På torsdag vil glimt herfra også sendes i programmet «Stopp Volden!» på TV2.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Konserten er et initiativ fra ungdom på Holmlia, som ønsker å vise Oslo og resten av landet at lokalmiljøet står samlet og skal fortsette å kjempe mot vold, intoleranse og rasisme. Arrangører av konserten er voksne og ungdom tilknyttet Holmlia skole og Holmlia Sportsklubb.

Stort artistoppbud
Selve konserten avholdes fra kl. 18.00 til 21.00 i et innleid telt. Arrangementet er åpent for alle, og en symbolsk inngangssum à kr. 20,- går direkte til det lokale engasjementet mot vold og rasisme. Biletter vil være i salg på Holmlia senter fra i dag, mandag 12. februar, samt ved inngangen.

Artistene som stiller gratis på dette arrangementet er som følger:

Espen Lind,Sissel Kyrkjebø, Bertine Zetlitz, Morten Harket, Anne Grete Preus, D’Sound, Mr. Milo + Danny, Klovner i Kamp, Salvador, Noora, Unni Wilhelmsen, Tee Productions med de svenske rapperne Ken og Feven, Poetry, CT, Pomba, Reset, Infinity, Oslo Fluid + NGV og Multicyde.

TV2-program på torsdag
En del av disse artistene vil også bli å se i programmet Stopp volden!, som TV2 i all hast har satt opp på spilleplanen torsdag kveld. Arrangementet skjer i samarbeid med Norges Røde Kors, og byr på artister som D`sound, Bertine Zetlitz, Noora, Tommy Tee og Sigvart Dagsland. Turid Birkeland og Frithjof Nilsen er programledere. Opptakene gjøres på Sentrum Scene tirsdag, og blir til en timelang sending på TV2 torsdag.

— Vold avler vold. Vi vil ved å stille opp på denne konserten vise vår avsky mot vold, sier D’sound-vokalist Simone til Underholdningsnyhetene på TV 2.

Det vil under TV2’s sending også bli glimt fra konserten på Holmlia, og Komikere Mot Vold og Rasisme-opptredenen på Smuget i Oslo onsdag kveld i forrige uke. Dette initiativet samlet alene inn nesten 80.000 kroner til Benjamin Hermansens minnefond.

Konferansierer under Holmliakonserten er Thomas Numme og Solveig Gloppen fra NRKs ”Trigger”.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.