Junipher Greene_omslag Friendship

Storåsfestivalen – Junipher Greene gjenforenes

Det er 25 år siden sist de stod på en scene sammen. Nå gjenforenes Junipher Greene for å gjøre konsert på Storåsfestivalen.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

I fjor sommer ble Junipher Greenes album Friendship fra 1971 kåret til tidenes beste norske album i en seanse i regi av Dagens Næringsliv.

Storås hevder at bandet gjenforenes for å gjøre en eksklusiv konsert på festivalen, 25 år etter at de stod på scenen sammen for siste gang.

I løpet av høsten relanseres Friendship på CD.

Slik innleder Norsk rock- og popleksikon sin artikkel om Junipher Greene:

Rockeband fra Oslo, dannet januar 1966. Opprinnelig var det et bluesband, deretter et av landets ledende navn innenfor progressiv rock, og mot slutten av karrieren et heftig rockeband inspirert av new wave. Junipher Greene ga ut Norges første dobbeltalbum, Friendship (1971), som i årenes løp er blitt et samleobjekt og en av tidenes beste norske plateproduksjoner.

Junipher Greene ble startet på Sandaker skole av Geir Bøhren (vokal, trommer), Bent Åserud (vokal, gitar), Øystein Vilbo (vokal, gitar) og Bjørn Sønstevold (bass). Gruppenavnet ble tatt fra en bussrute i Edinburgh, der endestasjonen heter Junipher Greene. Helge Grøslie (orgel) kom med fra oktober samme år. Sønstevold sluttet i februar 1967, og Vilbo gikk over til bass. Den klassiske femmannsbesetningen av Junipher Greene ble fulltallig da Freddy Dahl (vokal, gitar) ble medlem i juni 1969.

Les hele biografien på denne lenken.

Bandet spiller på festivalens siste dag, lørdag 2.august, blant annet sammen med band som Blonde Redhead (US), Mudhoney(US), We og Gocoo (JPN).

Storåsfestivalen har denne hjemmesiden.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev