Heroes & Zeros

Skral festival legges ned

Lille Skral festival i Grimstad hadde 13.000 besøkene i år, men har røde tall i regnskapet.

Kalender

Popquiz på Røverstaden

19/10/2020 Kl. 19:00

Oslo

Cikada RBK + EAU

23/10/2020 Kl. 18:30

Oslo

Ivan Mazuze Band

24/10/2020 Kl. 19:00

Viken

Fra å være et lokalt arrangement Skral har de siste årene vokst fram som et fullverdig festivalalternativ i pop og rocksegmentet, for stadig flere mennesker i nærheten av Kristiansand og Arendal.

13.000 besøkende på årets festival har ikke gitt annet enn et underskudd, og Skral ser det som nødvendig å legge ned festivalen blant annet fordi bidragslysten og viljen til å støtte festivalen økonomisk er for liten i Grimstad.

— Nedleggelsen kommer som følge av flere ting. Men vi føler vi gir oss på topp, sier gründer Stian Tobiassen til Dagbladet.no.

I et langt og emosjonelt avskjedsbrev på Skrals hjemmeside står blant annet dette:

Skral har vært så heldig å kunne presentere lokale helter sammen med internasjonale superstjerner. Et godt eksempel er Heroes and Zeros, som i 2005 gjorde sin første store spillejobb på Skral Festival.

Superstjernene ser ut til å trives på Skral også, beste eksemplet her er kanskje Sean Paul sin to timer og tyve minutter lange konsert som egentlig bare skulle vare en time.

Likevel er det kanskje de små intime øyeblikkene som har gjort Skral så magisk. Hva med Karin Park sin opptreden i 2005 hvor strømmen gikk og Karin måtte fullføre konserten midt blant publikum, akustisk, kun opplyst av et par lommelykter.

Stillinger

Førsteamanuensis i musikkvitenskap

NTNU – Institutt for musikk

Kulturhusleiar

Sogndal kulturhus

Salgs- og publikumsansvarlig

Arktisk Filharmoni

Fagansvarlig

Norsk jazzforum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev