Hovefestivalen (luftfoto)

Oslo Live betaler Hoves gjeld til Quart

Hovefestivalen er travelt opptatt med en akkord Quartfestivalen ikke ville være med på.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Festivalen Oslo Live ble til nesten som en spontanreaksjon at Quartfestivalen ble lagt ned i fjor. Forretningsideen var å booke Quart-band med ledig dato.

Quart har gjenoppstod med nye eiere der Arild Buli har frontet festivalen fram mot avvikling i 2009. Nye Quart leide ut effekter som for eksempel skillevegger til Hovefestivalen i sommer til en verdi av om lag 16.000 kroner, i følge Fædrelandsvennen.

Quart som kreditor stod i fare for å gå glipp av 65 % av disse i en akkord med Hove, som i følge Agderposten er begjært konkurs av skattemyndighetene Skatt Sør. Quart nektet å gå med på akkorden, noe som fikk Hove til å hevde at Quart ville stikke kjepper i hjulene for Hove. Quart på sin side nekter for dette.

Denne gordiske knuten ble altså løst av Oslo Live som har betalt den summen til Quart som Hove var skyldig. Hove-enstusiasten Oslo Live har også betalt ut en annen kreditor, noe som betyr at akkorden til Hove kan gå i orden fredag. Dette kan føre til at Hove unngår konkurs, er beskjeden Hoves festivalsjef Morten Sandberg gir i samtale med Fevennen.

— Vi ønsket å strekke ut en hånd, og stille opp for de som gjør noe bra. Vi er en fersk festival, og Hove er en innholdsleverandør som vi setter pris på, sier Gaute Haaversen-Westhassel, festivalsjef i Oslo Live til Fevennen.

Truls William Eriksen som er Quart-investor sa dette til Fevennen:

— Hvis en slik intervensjon formelt sett er gyldig regner jeg med at saken avsluttet også fra vår side. Vi ønsket å få poengtert vårt syn, og det har vi gjort

Eriksen mener at den konkurrerende Hovefestivalen har opptrådt uryddig i akkordprosessen.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev