Gatas Parlament

Ny hiphopfestival i Oslo

Tommy Tee og DJ Herkules står i spissen for Norges første hiphop-festival som arrangeres på Grünerløkka lørdag 14. august. – Hiphop har jo lett for å komme i annen og tredje rekke på andre festivaler, så vi syntes det var på tide med en egen arena, sier Håvard Ellingsen til Ballade. Festivalen har fått navnet Interstate og kan skilte med norske navn som Equicez, Diaz og Gatas Parlament i tillegg til New York-rapperen 50 Cent.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Av Hild Borchgrevink

— På sikt har vi lyst til å utvide festivalen til to dager og få med et bredere skandinavisk miljø, forteller Ellingsen alias DJ Herkules.

Arenaen for Interstate ligger midt på Grünerløkka, på plassen på nedsiden av studenthybel-siloen foran Bellonas hovedkvarter. – Det blir rigget opp en stor scene, og i tillegg får vi kanskje en mindre scene som Dagbladet har sagt seg interessert i å samarbeide om, forteller Ellingsen. – På den lille scenen er det snakk om å presentere mindre kjente band og utøvere.

Bookingbyrået Just er initiativtakerne til festivalen. – Kai Jarre hos Just kjenner etter hvert miljøet veldig godt og har kontakt med mange artister, sier Ellingsen. – Just tok kontakt med Tommy Tee og meg og spurte om vi var interessert i å foreslå artister. Kvaliteten på norsk hiphop er blitt veldig god, og det er ikke noen grunn til at denne musikkformen ikke skal ha sin egen festival.

Resultatet er blitt et program som foreløpig inneholder 50 Cent og G-Unit, Ken Ring, Tommy Tee, Equicez, Diaz, Gatas Parlament, Son of Light, Kevin fra Warlocks, DJ Herkules og Noora Noor feat. Tommy Tee. – Det kommer også en større internasjonal artist til, som vi holder på å jobbe med nå, sier Håvard Ellingsen.

Suksessen til rapperen 50 Cent eksploderte i 2003 da han startet samarbeidet med Dr. Dre og Eminem og slapp albumet «Get Rich Or Die Trying». Tidligere hadde han gjort seg bemerket i USA på mixtapes og radiostasjoner, ikke minst med låta «How To Rob», en humoristisk skildring av hvordan han skal rane sine rap-kolleger. Denne låta var trolig en av grunnene til at 50 Cent flere ganger ble forsøkt drept. Historien om hvordan han ble skutt ni ganger og overlevde har gått verden rundt.

Med seg inn i rampelyset dro 50 Cent kollektivet G-Unit, som foruten ham selv består av trekløveret Lloyd Banks, Tony Yayo og Young Buck. Tony Yayo slapp nylig ut av fengsel, men jobber for tiden i studio.

— Det er også hyggelig å ha fått med Petter og Ken Ring fra Sverige, sier Ellingsen. – På sikt har vi også lyst til å få med folk fra det danske og det finske miljøet.

Petter er ute med det nye albumet «Ronin» og turnerer for tiden i Sverige. Ken Ring gir i disse dager ut «Legender uten penger» sammen med Tommy Tee.

Samtlige av de norske artistene på plakaten er også på trappene med nytt materiale. Kritikerroste Equicez har de fleste av låtene klare til oppfølgeren til «State Of Emergency – Generation Equiz». Gatas Parlament planlegger å slippe ny plate før høsten mens Diaz er snart klar med nytt norskspråklig album under tittelen «Helt Alene».

Noora Noor slapp nylig albumet «All I Am» men er nå i full gang med å snekre låter sammen med Tommy Tee som skal presenteres for første gang på Interstate. Pioneren Son Of Light, kjent for å levere sterke liveshow, kommer også til Grünerløkka, sammen med Kevin fra Warlocks.

— Målet er at Interstate skal bli en årlig festival, sier Håvard Ellingsen. – Neste år har vi lyst til å utvide til to dager.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.