Ed Murphy (Foto: Jane Marie Johnsen/ Notodden Blues Festival)

Notodden Blues Festivals Bluespris til Ed Murphy

Murphy er festivalens tidligere bookingsjef. Og får blant annet prisen for å ha styrket dens omdømme.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Vinner av Notodden Blues Festivals Bluespris 2018 er Ed Murphy, Notodden Blues Festivals tidligere bookingsjef. Han fikk overrakt prisen av artist Steven Van Zandt og styreleder Runar Lia under åpningen av festivalen.

– Årets prisvinner har lærte oss å tenke stort og hans enestående arbeid har bidratt til å styrke festivalens omdømme blant både artister og publikum, sa juryen i sin begrunnelse.

Siden 1991 har stiftelsen Notodden Blues Festival delt ut Bluesprisen til artister, personer eller organisasjoner som har gjort en spesiell innsats for bluesen. Prisen
består av en statuett og 20.000 kroner.

– Uansett om det er musikk, arrangementer eller booking, så er kvalitet og engasjement en rød tråd i alt prisvinneren foretar seg. Og det er takket være hans musikkinteresse og enorme, internasjonale nettverk at storheter som Gary Moore, Jeff Healey, Van Morrison og ZZ Top og mange, mange fler har tatt turen hit til Notodden. […] Uten prisvinneren ville ikke Notodden Blues Festival vært der den er i dag, sa juryen videre.

Ed Murphy gikk denne sommeren av med pensjon, etter 20 år som bookingansvarlig for Notodden Blues Festival.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.