Amund Maarud og Knut Reiersrud i Royal Albert Hall (Foto: Per Ole Hagen)

Skal feire norsk blues i Royal Albert Hall

I november blir det to dager med «Norwegian Blues Adventure» i London.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

I 2016 stod Åge Aleksandersen på scenen i Royal Albert Hall (RAH). Nå skal de samme som sto bak Aleksandersen-konserten, i samarbeid med BluesNews og Norsk Blues Union, sette opp en feiring av norsk blues i London.

Blueslabelen ”Blue Mood” feiret i fjor sitt 20 årsjubileum under Notodden Bluesfestival med showet Labelmates. Det var etter dette Eric Malling i selskapet begynte å leke med tanken om å vise frem disse artistene utenfor landegrensene.

– Jeg måtte finne ut hvem som sto bak suksessen Åge hadde i Royal Albert Hall, og finne ut hvem som klarte – fra Norge – å selge ut billettene og sende mer enn 3.000 nordmenn ut på tur. Gamle fotballspillere har lært seg at man kan skyte fra alle vinkler, og det var jo det som skjedde i dette tilfellet. Endre Storholt i Koment er ”a doer” som tør å tenke litt stort , og han var jo for så vidt enkel å få med på at dette var en artig idé, forklarer Malling i en pressemelding, der han fortsetter:

– Samtidig er han jo profesjonell, så han måtte ta seg noen ”kontrollsamtaler” med andre enn meg. Det hyggelige med de samtalene, var jo at han fikk bekreftet det jeg hevdet; at Blues-Norge er en samlet, stolt og reisevillig gjeng som er glad i sine norske musikere.

De første offentliggjorte artistnavnene er kunstnerisk ansvarlig for showet; Amund Maarud, samt Vidar Busk, Kid Andersen og Knut Reiersrud.

– Først holdt jeg på å le meg ihjel og tenkte at det er jo en helt vill ting å være med på. Men med Eric så er ingen mål for store, så det henger på greip å ha store visjoner for sjangeren og dens utøvere. Det har alltid vært en drøm å ende opp i sammenhenger der det man står for og hvordan man musiserer ikke er likegyldig. Etterhvert som man blir eldre begynner man kanskje å måle suksess på en litt annen måte og innser at sånne ting ikke kommer til å skje. Men så skjer det, og det er jo utrolig moro, sier Maarud i meldingen.

To dager «Norwegian Blues Adventure» i London
Royal Albert Hall er ikke et tradisjonelt utleielokale, og det var etter nøye vurderinger av både det musikalske og organiseringen i det norske bluesmiljøet at RAH ønsket Koment AS tilbake som arrangør.

Hele to dager er satt av for å feire norsk blues i London i november 2019. Dagen før konserten i RAH blir det satt opp et norsk show på det nesten like store konsertstedet Roundhouse. Der vil publikum få oppleve flere andre norske bluesartister fra øverste hylle. Denne konserten blir arrangert i regi av Norsk Bluesunion og Bluesnews.

Det norske bluesmiljøets idealistiske bluesklubber, festivaler og plateselskaper har sammen fokusert mot en statusheving av norske utøvere i over 20 år, og det er dette arbeidet som ligger bak at bluesen nå har evnet å komme seg over dørstokken i Roundhouse 9. november og Royal Albert Hall 10.november 2019.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.