Musikk Under Oslo til Paris og Stockholm neste år?

Fjorårets T-banefestival med fremstående norske musikkartister opptredende i Oslos undergrunnsnett ble en stor suksess både blant publikum og artister. Nå vil arrangørene eksportere ideen – og dermed også norsk musikk – til utlandet.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

— Vi håper å få til tilsvarende arrangement i Stockholm og Paris til neste år, og har allerede såvidt begynt å legge ut følere gjennom våre kontakter i Oslo Sporveier, forteller bookingansvarlig for Musikk Under Oslo, Andreas Gilhus til Ballade.

— Tanken er å bringe norske artister til disse europeiske hovedstedene, og å sammenligne med lignende miljøer i Paris og Stockholm som de Blå og DBut representerer her hjemme, forklarer Gilhus, som også er plateselskapsdirektør for den norske elektronika-labellen Dbut.

Lørdag braker det løs med livemusikk på fem ulike t-banestasjoner i Oslo. På stasjonene Grønland, Jernbanetorget, Stortinget, Nationaltheatret og Tøyen kan du da høre artister som Seven, Jim Stärk, Hello Goodbye, Darkside of the Force, Sketch og The Tables fylle undergrunnen med forhåpentligvis melodisk og finstemt lyd. Så god var responsen på arrangementet i fjor at arrangørene i år har utvidet arrangementet til å omfatte et førtitall artister og fem ulike «spillesteder»/t-banestasjoner. Neste år har de altså ennå større planer.

Arrangementetspopularitet merkes også i forarbeidet med årets evenement.

— Det har vært lett å få med artister på årets arrangement. Vi har fått til et program som er bra over hele linjen. Alle de som vi har spurt har sagt ja og virker å synes dette er en kul greie. Alle artistene får det samme honoraret og det har ikke vært noen diskusjon rundt det.

Årets festival får også et fysisk resultat i form av en samle-CD med artistene som opptrer.

— Den er laget bare til artistene selv og noen abonnenter til musikkmagasinet Mute. Neste år blir den kanskje til salgs.

Hvordan finansierer dere utgivelsen?

— Vi fikk den gratis av CD-trykkeriet mot å ha deres logo med her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.