Rene M. Hamel

Monsterdämmerung 2001

Det norske cyberpunk-kollektivet Spacebrain Productions arrangerer festivalen MCP – Monsterdämmerung 2001 i Oslo denne helgen. Det blir et møte med mørke, futuristiske skulpturer og ditto musikk.

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Festivalen er en oppfølging av happeningen «MCP – MONSTERDÄMMERUNG 2000 part I», som ble arrangert foran Samtidsmuseet i Oslo i høst. I lokalene til Fabrikken i Nedregate 7 (ved Blå) blir det anledning til å gå på utstilling med Rene M. Hamels forvridde cyberpunk-skulpturer, mens en rekke artister og DJer vil stå for det musikalske innholdet.

I dag, fredag 2. mars, har kvelden fått navnet ”Cyberhell”, og byr på live-musikk av de norske gruppene Icon Of Coil, Zensor og Dunkelheit, samt DJ Flexxx. Dette blir en sjelden anledning til å høre noen av landets ledende undergrunnsband innen genre som Electronic Body Music og industriell støy. Lørdag blir det definitivt alternativt diskotek under tittelen ”M.C.P. Wavebunker 4”, med DJene Mark Broom fra Pure Plastic Rec i London, Roland Lifjell (Fleebite Records, Norge) og Spacebear (Escape, Norge). Begge kveldene starter programmet klokken 21, og varer frem til rundt tre på natten. Det blir også et såkalt ”Music From the Underground”-program, med aktører som Medit, Inderst Elia, X-Roy og b9 fra Origami-kollektivet.

Søndag fjerde mars blir det matiné med norske Phono og tyske I:wound. Denne starter klokken 16, og varer frem til klokken 22. Skulpturutsillingen til Rene M. Hamel er åpen alle dager fra 12 til 17, og arrangørene lover ellers fotoutstilling, lysdesign, happenings og performancer. Et pass for alle tre dagene koster 200 kroner, mens det også er mulig å kjøpe billetter til hver enkelt dag.

Du finner nærmere opplysninger om Rene M. Hamels kunst ved å trykke på artikkel-lenkene nedenfor, eller ved å besøke nettstedet til Spacebrain Productions.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.