Lumsk mottar by:Larm-stipendet 2005

Lumsk vant Bylarmstipendet – Christer Falck årets by:Larmer

– Lumsk blåste huet av oss, og traff rett i hjertet, sa jurymedlem og WE- frontmann Thomas Felberg fra scenen under utdelingen av Bylarmstipendet lørdag 12. februar. Dermed står Trondheimsbandet langt sterkere økonomisk når deres plate nummer to skal slippes til våren. Christer Falck ble for øvrig kåret til årets by:Larmer.

Kalender

Popquiz på Røverstaden

28/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

MIMMI

02/10/2020 Kl. 19:30

Oslo

Claudia Scott

03/10/2020 Kl. 19:00

Oslo

Juryen som valgte nettopp Lumsk består av tolv etablerte norske artister og bransjefolk, blant andre Thomas Felberg fra WE, Danny Young fra Gluecifer, Per Vigmostad fra King Midas og Nathalie Nordnes. Juryen berømmet spesielt bandets originalitet, musikalske ekspertise og trøkk. Det ble også lagt vekt på at juryen så Lumsk som et band med ”en ferdigutviklet sound av internasjonal klasse og et helt eget særpreg”.

— Vi visste ikke før i går at vi var blant de 30 nominerte banda, fortalte en Lumsk-fiolinist Siv Lena Waterloo Laugtug til NRKs Musikknytt lørdag kveld:

— Det er så mye vi trenger for å lage bedre konserter; in-ear monitoring, trådløse mikrofoner. Nå kan det blir råd med det, sa den svært glade og overraskede fiolinisten.

Lumsk startet sensommeren 1999, og etter at par utskiftinger består de i dag av åtte musikere med bakgrunn fra folkemusikk, metall og progrock.

— Lumsk har åtte medlemmer med åtte totalt ulike bakgrunner. Det fører til mye energi, men også ganske harde interne feider. Det passer ikke for alle å være med i Lumsk, sa trommeslager Alf Helge Lund til Dagbladet lørdag kveld.

Lumsk debuterte i 2003 med platen «Åsmund Frægdegjevar», som til sammen har solgt 8000 eksemplarer. Utgivelsen er bygget på en folkevise om mannen som legger ut på tokt med Ormen Lange for å redde prinsessen fra den onde trollkjerringa. Lumsk vant 100 000 i rene penger fra by:Larm, samt en produkt- og promo-pakken på nesten 400 000 fra en rekke andre sponsorer. Dette kommer trolig godt med når bandet skal ferdigstille sin neste utgivelse, ”Troll”, som skal gis ut denne våren.

Bassist Espen Hammer var også svært overrasket over tildelingen: – Dette er utrolig mye penger, det står faktisk 100 000 på denne sjekken. Vi skal i alle fall lage en utrolig fet video, sa en svært begeistret Hammer til Dagbladet.

Ellers kan det nevnes at daglig leder for C+C records, Christer Falck, ble kåret til årets by:Larmer. Festivalsjef Runar Eggesvik karakteriserte Falck som en genuin, kontroversiell musikkentusiast og idémaker, og roste ham for hans engasjement og handlingskraft.

Publikumsprisen på 30 000 kroner gikk etter en SMS- og nettavstemning til Oslo-rapperne Cam’n A-lee.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev