Anne Grete Preus (i midten)med vokallærer og universitetslektor Hilde Norbakken og instituttleder, professor Erik Gunvaldsen fra Institutt for rytmisk musikk (Foto: Annie Hagen Okalla/Universitetet i Agder)

Låtskriving blir masterstudie på Universitet i Agder

Lærere blir blant annet Grete Preus, Torun Eriksen og Anneli Drecker. Søknadsfristen allerede 20. januar.

Kalender

Lørdagsopera

20/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

OperaFest!

20/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

20/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Institutt for rytmisk musikk ved Universitetet i Agder (UiA) har siden 2015 hatt Låtskriver & Artist som spesialisering i sitt bachelorløp. I dag går det 12 studenter på dette studiet. Fra høsten 2018 blir det også mulig å ta master i «songwriting», altså låtskriving, skriver UiA på sine nettsider.

Anne Grete Preus, Torun Eriksen og Anneli Drecker er blant lærerne som er tilknyttet masteren, som skal ha videreutvikling av eget materiale og fordypning i eget musikalsk uttrykk som fokus. Gjennom arbeid i hovedområdet – det tekstlige, musikalske og instrumentbaserte –styrkes identiteten din som både låtskriver og utøver, og refleksjon rundt egen skriving står sentralt. Arbeidet med å styrke din utøver-kompetanse er gjennomgående og du følger komposisjonene dine fra idé til ferdig innspilt materiale», heter det i studiebeskrivelsen.

– Søknadsfrist på studiet er alt 20. januar, og fagmiljøet håper å se navn fra ulike miljø og låtskrivertradisjoner på søkerlisten, sier studieprogramleder Hilde Norbakken til nettsiden.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.