Ladyfest_oslo

Ladyfest: – Vil inspirere jenter

AKKS holder workshops i låtskriving og musikkproduksjon under Ladyfest.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

AKKS arrangerer workshops i låtskriving og musikkproduksjon under Ladyfest 2008, i samarbeid med Gramart og Musikernes fellesorganisasjon (MFO). Workshop i låtskriving blir med Jenny Hval (Rockettothesky) og workshop i musikkproduskjon blir med Ragnhild Brøvig- Andersen.

— Vi følte det var på tide å sette fokuset på kreativitet. I fjor ønsket vi å sette fokus på kvinnelige representasjon blant teknikere og hadde workshops i lyd- og lysteknikk, men i år ville vi ned til røttene: Hvor kommer musikken fra? Med workshops i låtskriving og musikkproduksjon ønsker vi å inspirere unge jenter til å lage sin egen musikk, sier daglig leder i AKKS Oslo, Sigrun Tara Øverland.

Workshopene går over helgen 1.-2. mars og alle kan melde seg på uansett nivå. Læreren vil forsøke å tilpasse undervisningen den enkelt så godt det lar seg gjøre. Det er plass til ni deltakere på hver workshop. Derfor er det ikke sikkert alle vil få plass, men vi håper likevel på mange søkere. Ved stor etterspørsel satser vi på å sette opp flere kurs utover året.

AKKS er en idealistisk musikkorganisasjon med avdelinger i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim. AKKS sin målsetting er å rekruttere, motivere og synliggjøre jenter i musikkbransjen. AKKS er en av få idealistiske aktører som tilbyr opplæring i rytmisk musikk, og dette er kjernen i virksomheten. AKKS tilbyr instrumentkurs, samspillkurs samt utleie av øvingslokaler.

Ladyfest tar utgangspunkt i Kvinnedagen. I uken rundt 8. mars setter Ladyfest Oslo, Ladyfest Bergen og Ladyfest Tromsø fokus på feminisme og likestilling. Her setter politiske og teoretiske spørsmål på agendaen, med bidragsytere av ulik kulturell og politisk bakgrunn. I tillegg feirer vi uredde, kreative og flinke kvinner med musikk, dans og litteratur, og inviterer til workshops

Jenny Hval
Jenny Hval har skrivekunst-og performanceutdanning fra University of Melbourne, og har laget musikk under navnet Rockettothesky, i tillegg til å lage musikk til dans og teater. Hun er også frilans spaltist og skribent for bl.a. Klassekampen.

Ragnhild Brøvig-Andersen
Ragnhild Brøvig-Andersen har mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo, med spesialfelt innen musikkteknologi. Hun har drevet med studioproduksjon i 13 år og hatt ulike oppdrag i forbindelse med dette. Denne våren underviser hun i et bachelor-emne om studioproduksjon ved IMV, UiO. Hun har også et eget bandprosjekt kalt Linen Cox hvor hun fungerer som låtskriver, produsent og utøver.

Det er AKKS som melder dette.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev