Ladyfest_intn. logo

Ladyfest Oslo 2008 – programmet er klart

Den tredje utgaven av Ladyfest holdes i Oslo i perioden 1. – 8. mars.

Kalender

— Kvinner er forsatt sterkt underrepresentert på de forskjellige kulturelle arenaene i Norge – derfor inviterer Ladyfest damer som jobber med musikk, politikk, litteratur og andre kunstneriske uttrykk, til å komme sammen, feire og inspirere hverandre. Ladyfest skal også bidra til å synliggjøre kvinners politiske og kulturelle samfunnsbidrag opp gjennom historien. I år som i fjor får Oslo godt og vel 1 uke til ende, med konserter og DJs, workshops, kunst, filmvisninger, fotoutstillinger, teater, radiosendinger med mer, heter det fra arrangøren.

Noen høydepunkter

Den japanske støyrockgruppa Nissenenmondai, som er den ferskeste signinga til Smalltown Supersound, spiller på Mono tirsdag 4. mars. På den rytmiske sida blir det som vanlig klubb på The Villa, på selveste kvinnedagen: Eiko åpner med en herlig blanding av beats og frijazz, før den Ibiza-kjente DJ Lady Ka fra Polen holder tempoet oppe for de danseglade, resten av kvelden sammen med DJ Sus og DJ Tonje Tøff. På den helt andre polen, presenterer Ladyfest i år folkemusiker og nylig utnevnt spellemannsprisvinner, Sigrid Moldestad, i TAUS ;en forestilling om sterke kvinnehistorier i folkemusikken. Det skjer på Cafeteateret lørdag 8. mars.

Det er sterke kvinner i folkemusikken, men i år får vi også en gjennomgang av countryens førstedamer! Et country-innslag er et trofast bidrag til Ladyfest og 8. mars, og denne gang har Toini Knudtsen (fra Toini and the Tomcats!) sammen med Rio Bravo, trommet sammen en hyllest til countryens flotte kvinner: Kvinner i country-historien. Det skjer på Skuret på selveste kvinnedagen!

På Mono tirsdag 4. mars lanserer magasinet FETT årets første utgivelse, som blant annet inneholder historien bak den verdensomspennende Ladyfest! Det blir et møte med den spennende franske dokumentarfilmskaperen Herbert Dübois, på Spasibar den 5. mars, etter visninger av hans nyeste filmer: Horekundene (Les johns) – om og med horekundene, og Solgt: Formål gateprostitusjon (Grâce, l’enfère des trottoirs) – som handler om trafficking/salg av jenter fra Nigeria.

Etter fjorårets kjempesuksess, arrangeres det også i år workshops på AKKS. Denne gangen i låtskriving, med artisten Rockettothesky, i tillegg til musikkproduksjons-workshop med musikkviter Ragnhild Brøvig Andersen.

Om Ladyfest

Ladyfest tar utgangspunkt i kvinnedagen. I uka rundt 8. mars setter Ladyfest Oslo, Ladyfest Bergen og Ladyfest Tromsø fokus på feminisme og likestilling. Her settes politiske og teoretiske spørsmål på agendaen, med bidragsytere av ulik kulturell og politisk bakgrunn. I tillegg feires uredde, kreative og flinke kvinner med musikk, dans og litteratur, og Ladyfest inviterer i tillegg til workshops.

Ladyfest ble gjennomført for første gang i Olympia, Washington i 2000. Siden har tiltaket spredd seg til hele verden: overalt i Europa, Mexico, USA, Brasil og Indonesia. Det er så mange Ladyfester at det sies at hver eneste uke feires det Ladyfest ett eller annet sted. I Norge arrangeres Ladyfest Oslo for tredje gang.

Ukesprogram

Helga 1.-2. mars
Workshops i låtskriving og musikkproduksjon med Jenny Hval og Ragnhild Brøvig-Andersen på AKKS.

Tirsdag 4. mars
Smuglesing av FETT 1.08 på Mono
Nissenenmondai (Jp) – konsert på Mono

Onsdag 5. mars
Solgt: Dokumentar om trafficking og sexkjøpere – dokumentar og debatt på Spasibar
Litteraturkveld – på Mono
Ida Jenshus – konsert på Mono
The Woman Clan – DJs på The Villa

Torsdag 6. mars
Konsert (tba) og DJs på Spasibar
Planningtorock (DE/UK) – konsert på The Villa
DJs Faggetfairys (DK) på The Villa

Fredag 7. mars
Konsert (tba) og DJs på Mono
Jailhouse Fuck (SE/DE) – konsert på Spasibar
DJ Zuzu på Spasibar
Oslo Queer Fashion Show med DJ Cecil og DJ Bright Eyes på The Villa
DJ Ariane på The Villa

Lørdag 8. mars
8. mars-tog fra Youngstorget
TAUS med Sigrid Moldestad – forestilling på Caféteateret
DVD-lansering av husmorfilmer fra 50-tallet, visning og debatt på Cinemateket
Sommarfuglhonning – forestilling på Det Åpne Teater
Lørdagsgodt Ladyfest spesial og DJs på Mono
Kvinner i country-historien, Rio Bravo m/Toini Knudtsen – konsert og djs på Skuret
Live media project «Acidlandscapes» med Shockingtools og Jadis. overground live media – DJ / VJ set på Spasibar
Konsert (tba) på Spasibar
Eiko – konsert på The Villa
DJ Lady Ka (Po), DJ Sus og DJ Tonje Tøff på The Villa
Stort LLH-arrangement på Rockefeller og John Dee

Det vil være en fotoutstilling med bilder av kunststudentene Guro Trøseid Gjerstadberget og Camilla Skibrek hele uka. Sted vil bli annonsert på ladyfest.no ganske snart.
kvinnefronten.no lanseres det også en nettutstilling parallelt med Ladyfest-uka.
I tillegg kjører Radiorakel Ladyfest-festivalradio hele uka på fm 99,3.

RadiOrakel sender festivalradio hele uka og i år feires også Ladyfest parallelt i Tromsø og Bergen

Ladyfest arrangeres som et samarbeid mellom Kvinnefronten, AKKS Oslo, Konsertforeningen Blå og FETT. Ladyfest Oslo har fått støtte fra Fond for utøvende kunstnere.

Det er Ladyfest som melder dette.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev