Johndoe

Kronprinsen deler ut ny rockepris i Oslo Konserthus

Oslo Konserthus’ nye pris på hele 150.000 kroner skal 5 mai deles ut til en ung, norsk, lovende utøvende/skapende artist, enkeltperson eller gruppe, som spesielt har utmerket seg. Årets nominerte er Ephemera, Johndoe og Ralph Myerz & The Jack Herren Band, som også vil spille under prisutdelingen. Prisen, som i sitt første år skal deles ut til en pop/rock-artist eller gruppe av H.K.H Kronprins Haakon ble opprettet i 2002, og skal påfølgende år deles ut til vekselsvis jazz- og klassiske musikere. – Vi er veldig stolte over at vi har en pris som er så stor, og at den i sitt første år skal gå til pop og rock, som vi til de grader prøver å få inn i konserthuset. Jeg skulle ønske at det gikk ann å rive ut de første ti benkene i konserthuset, og samle 800 mennesker foran scenen, forteller konserthus-direktør Knut Vigar Hansen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Knut Steen

I anledning sitt 25 års jubileum i 2002 valgte Oslo Konserthus, i stedet for å markere jubileet i form av et større arrangement, å invitere til en Nordisk Komponistkonkurranse med temaet Norge 1905-2005 – og å innstifte en ny årlig musikkpris.

H.K.H. Kronprins Haakon vil overrekke prisen på kr. 150 000 til vinneren under en konsert med de tre nominerte gruppene i Oslo Konserthus Store Sal onsdag 5. mai 2004, kl. 20.00.

— Musikkprisen, som er på hele kr. 150 000,-, er delt i tre kategorier, pop/rock, klassisk og jazz. Det første året skal prisen tildeles i kategorien pop/rock, det andre året i kategorien klassisk og i det tredje i kategorien jazz. Prisen skal tildeles unge, norske, lovende utøvende/skapende artister, enkeltpersoner eller grupper, som spesielt har utmerket seg, forteller konserthus-direktøren.

— Vi lurte lenge på hvem som skulle sitte i denne juryen, og startet med over 300 navn på blokken. Til slutt kom vi frem til den geniale løsningen det er å la de tre sjefene for de tre største festivalene i genren stå for juryarbeidet. Jørgen Roll fra Norwegian Wood, Quartfestivalens Toffen Gunnufsen og Claes Olsen fra Øyafestivalen har både kompetanse og integritet i massevis. I tillegg til de tre, er det foreløpig bare to mennesker som vet hvem som faktisk kommer til å vinne prisen, forteller Vigar Hansen til Ballade.

Oslo Konserthus assosieres ikke umiddelbart med populærmusikk, men det håper direktøren at denne prisen vil være med på å forandre.

— Vi vil vise at vi støtter opp om pop og rock, og vil gjerne at pop/rock publikummet også skal få kjennskap til Oslo Konserthus. I stedet for en dag med jubileumsfeiring på sommeren, ville vi heller skape en pris for for unge lovende kunstnere, og bidra med kapital som er godt å ha med seg til plateinnspillinger, turneer og videre kunstnerisk utvikling.

Vigar Hansen signaliserer også at han vil åpne konserthuset for flere konserter innenfor pop/rock-feltet.

— Vi har hatt en god del konserter med 60, 70, og 80-talls pop/rock, som har fungert meget godt for et voksent publikum. Jeg skulle ønske at huset var åpent for all slags musikk, men vi må vel innse at ikke all musikk gjør seg best hos oss. Jeg skulle ønske at det var tekninsk mulig å skru ut de ti første benkene, men jeg har prøvd selv, og det går ikke – ellers ville det vært en drøm med 800 mennesker stående rett foran scenen. Men til tross for tekniske begrensninger ønsker vi å bruke krefter på å ta vare på og ære norsk pop og rock – i første omgang igjennom denne prisutdelingen, som også vil være konserter med disse tre egenartede bandene. Vi håper på å lage en stor fest denne dagen, og ønsker alle velkommen til å feire sammen med oss, avslutter Vigar Hansen.

Billetter til forestillingen er nå lagt ut for salg, via alle de vanlige kanaler.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev