MondoRevolver

Kloppstock feirer 10 år på lørdag

– Årets festival tegner til å bli den beste gjennom våre 10 år, påstår arrangørene av Kloppstock, festivalen som i år toppes av navn som Tungtvann, Kaizers Orchestra, Bjørn Berge, Furia og Björn Rosenström. Plakaten inneholder flere lokale artister enn tidligere år.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Kampenjazz: Braid

20/09/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Kloppstock har vært et høydepunkt for lokale musikinteresserte på Hadeland og bidratt sterkt til rekrutteringen av nye rockeband i området. De siste årene har festivalen av ulike grunner valgt å legge fokusen på tilreisende artister. Dette vil de nå gjøre bot for. Årets program gir fremtredende plass til rutinerte og velrenommerte band som Øsekara, Wonderfools, Hellsinki, Codys Camp, Tofte, Rune Nordhagen & the Cruisers, Ole Puch & the Spiders from Mars.

Et av bandene det knytter seg store forventninger til er Mondo Revolver (bilde), som vant den lokale rockekonkurransen under forrige Kloppstock. Om bandet sier arrangørene: «Mønstringa holdt et høyt nivå, men Mondo Revolver gjorde totalt sett best inntrykk. De spiller musikk som er påvirket av Velvet Underground, Sex Pistols, Guns ‘n’ Roses, The Stooges og klassisk rock’n’roll fra ’50, ’60 og ’70-tallet. Bland dette sammen og tilsett litt turboladet fart og du har Mondo Revolver. Gutta slapp en debut EP i fjor, og holder for tiden på med sitt første hele album.»

Og for å spisse tilbudet ytterligere har arrangørene hentet inn Kaizers Orchestra og Furia.

Bjørn Berge blir forøvrig den første bluesartisten som opptrer under Kloppstock-banneret. – Når vi først gjør det, sørger vi selvfølgelig for å gi vårt publikum det beste av hva norsk blues kan oppdrive, sier styret i Kloppstockfestivalens.

Det bør dessuten sees som oppsiktsvekkende at hip hop gjør et inntog hos Kloppstock. I år er det Tungtvann som representerer genren.

Arrangørene har heller ikke glemt de aller yngste festivalgjengerne. Harry Hopp og Petter Popp har gitt ut tre kassetter og en CD. Det er musikken fra disse som presenteres når Harry Hopp og Petter Popp holder show for barna. I mellom sangene tuller og tøyser de fælt, barna får derfor en hyggelig stund sammen med dem. Harry Hopp og Petter Popp tar seg god tid til å hilse på publikum etter forestillingen, lover arrangøren.

Forøvrig har Kloppa Ballklubb satt sammen et eget jubileumsband: Sprøstekt Sviskepudding featuring Arnulf.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev