Joachim Nielsen (1964 - 2000)

Joachim Nielsen hylles på Rockefeller

Under mottoet «Det beste for meg og mine venner» samles venner og familie av den avdøde norske rockelegenden Joachim «Jokke» Nielsen til en hyllestkonsert lørdag 1. desember på Rockefeller i Oslo. På scenen stiller et bredt utvalg av norske artister for å gjøre sine tolkninger av Nielsen låter. – Alle er velkomne, og vi ønsker å gjøre dette til en koselig kveld, forteller Joachims bror, Christopher Nielsen.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Blant artistene som skal gjøre sine egne versjoner av Joachim Nielsens låter finner vi navn som deLillos, Andrej Nebb, Klovner i Kamp og Backstreet Girls. Joachims egne band, Valentinerne og The Tourettes, stiller naturligvis også opp.

— Det er May Irene Aasen (fra Valentinerne) som har stått for utvelgelsen av artister. Mange av artistene er også venner og bekjente av familien, noe som er fint. Vi vil helst ha denne kvelden litt privat og koselig, uten for mye mas, forteller Nielsen. Mottoet «Det beste for meg og mine venner» er hentet fra et intervju i Dagbladet der Joachim oppga dette som sitt livsmotto.

Inntekten av arrangementet skal gå til Regnskogsfondet i Norge, som jobber for å forhindre hogst av skog ved å gi juridisk rettshjelp til urbefolkninger på Papa Ny Guinea. Christopher Nielsen sier at dette var et naturlig valg, da familien ikke ønsker å opprette et minnefond eller gi pengene til en religiøs stiftelse.

Den komplette listen over artister til hyllestkvelden er ikke fastlagt, men hittil har følgende navn meldt seg på: The Backstreet Girls, Skrujern, Klovner i Kamp, deLillos, Andrej Nebb med Mercury Motors, The Four, Russian Am-Car Club, Bitten Forsudd, Ida Lind og Helle Stensbak alias The Pakistanettes, Anne Krigsvoll, Trygve Mathisen, Paul Værlien, Mikael Holmberg, Arne Årnes og Kyrre Fritzner. Aftenposten-journalist Harald Fossberg er dj for kvelden og vil blant annet spille plater fra Jokkes egen platesamling. I tillegg vil det bli vist flere musikkvideoer av Jokke & Valentinerne, samt en video som ble laget når Joachim Nielsen gikk solo. Billetter til kvelden er allerede lagt ut for salg, og koster 175 kroner.

I tillegg til hyllestkonserten er det planlagt en cd med fire tidligere uutgitte Jokke-låter på S2 Records. Joachims musikk vil dessuten bli å finne i Christopher Nielsens helaftens animasjonsfilm «Slipp Jimmy Fri».

— Joachim begynte på et musikalsk tema som skal være gjennomgående i hele filmen, men rakk ikke å gjøre det ferdig. Nå jobber Baard Slagsvold (Tre Små Kinesere, Motorpsycho) med å bygge videre på dette, forklarer Nielsen. Filmen vil ha premiere i februar 2003.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.