Vidar Busk, Ketil Holter, daglig leder på bluespuben Muddy Waters, Hannah Wozene Kwam fra Queendom og Eva Bjøreng, generalsekretær i Norsk Folkehjelp. (Foto: Are Hovdenak)

– Have a heart for Africa

Redaktør av musikkbladet Puls, Arvid Rønsen, har tatt inititativ til en stor blueskonsert for sultrammede i Afrika. Konserten vil gå av stabelen fredag 17. januar på Rockefeller i Oslo.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Til sammen 28 millioner mennesker på Afrikas Horn og i Det Sørlige Afrika har daglig for lite mat. 14 millioner kan risikere å møte sultedøden hvis ikke noe gjøres raskt. Nå går musikere og restauratører i Oslo sammen om å trå til: Fredag denne uke vil flere puber og restauranter i Oslo gi ti prosent av kveldens overskudd til inntekt for Norsk Folkehjelps arbeid i sultrammede land i Afrika.

— Neste fredag gir vi ti prosent av omsetningen til innsamlingen, sier Ketil Holter, daglig leder på bluespuben Muddy Waters i Oslo. Han retter en sterk oppfordring til alle landets utesteder om å ta opp hansken og gjøre det samme.

På konserten på Rockefeller neste fredag stiller toppdivisjonen i norsk blues og spiller gratis for de sultrammede i Afrika. – Det var lett å si ja til dette. Vi er på rett vei om mange gir litt, sier Kristin Berglund. Hun stiller opp på solidaritetskonserten sammen med Paal Flaata (vokalist i Midnight Choir), Reidar Larsen, gitarfantomene Knut Reiersrud, Vidar Busk og Frode Alnæs, Bjørn Berge, Lars Saabye Christensen og Kåre Virud med band, Home Groan og jentegruppa Queendom.

Initiativtager til konserten er Arild Rønsen, redaktør av musikkbladet Puls: – Med fullt hus og en billettpris på 190 kroner kan vi bidra til å mette mange sultne munner, sier Rønsen.

Bildet (fra venstre): Vidar Busk, Ketil Holter, daglig leder på bluespuben Muddy Waters, Hannah Wozene Kwam fra Queendom og Eva Bjøreng, generalsekretær i Norsk Folkehjelp.
(Foto: Are Hovdenak)

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev