Edvard-trofé 2020 (Foto: TONO)

Her er de nominerte til EDVARD-prisen 2020

EDVARD-prisen skal hedre noen av våre fremste komponister og sangtekstforfattere og øke oppmerksomheten om nyskrevet norsk musikk. I 2020 deles prisen ut i fem kategorier, og vinnerne annonseres til ulike tider gjennom høsten.

Kalender

Sommerpønsj

01/07/2022 Kl. 19:00

Oslo

Rockeklubben i Porsgrunn 30+2 år 20. august!

20/08/2022 Kl. 17:00

Vestfold og Telemark

TONO har delt ut EDVARD-prisen siden 1998 til komponister og sangtekstforfattere som har utmerket seg med å «skape musikkverk av særskilt høy kunstnerisk kvalitet», som det heter i pressemeldingen fra TONO. Organisasjonens jobb er å forvalte de økonomiske sidene av opphavsretten til sine medlemmer, men EDVARD-prisen er viktig for selskapet, forteller kommunikasjonssjef i TONO, Willy Martinsen:

– Er det noe som preger alt TONO gjør, så er det insisteringen på at musikk er verdifullt. Årets nominerte er alle fremragende representanter for hele TONOs medlemsmasse, og vi håper at vi med årets nominasjoner kan bidra til å åpne nordmenns øyne og ører for nyskrevet norsk musikk.

Hanne Hukkelberg er en av de nominerte, og hun er takknemlig for nominasjonen:
– Jeg er utrolig rørt over å bli nominert til en så viktig pris. I en så spesiell tid varmer det ekstra godt også, sier hun.

Rapperen Arif er nominert i klassen «Tekst»:
– Det er en ære å bli nominert som tekstforfatter fra dyktige folk som jobber med alle sjangre hver eneste dag i TONO. Tusen takk!

Komponist Therese Birkelund Ulvo er nominert i klassen «Samtid» med verket In the Cage.
In the Cage er avslutningen på et større prosjekt og tankearbeid jeg jobbet med i 2017, 2018 og 2019. Utrolig hyggelig med nominasjon for akkurat dette verket. En stor takk til Oslo Filharmoniske Orkester som ga meg muligheten!

HER ER DE NOMINERTE TIL EDVARD-PRISEN 2020

OBS! I tilfeller hvor nominerte verk er komponert av band i fellesskap brukes her for enkelhets skyld bandnavn.

POPULÆR

 • Hanne Hukkelberg – Birthmark (Album)
 • Pom Poko –  Birthday (Album)
 • Sibiir  – Ropes (Album)


TEKST

 • Arif Salum – Arif i Waanderland (Album)
 • Regina Tucker (Myra) – Hjemløs i egen by (Låt)
 • Sverre Knudsen – LIT (Album)


UTFORDRER

 • Beglomeg – Elske livet fantastiskt (Album)
 • Tine Surel Lange – Arctic Creatures: Repparfjord (Verk)
 • Mira Thiruchelvam (9 Grader Nord) – Jaffna (Album)


ÅPEN KLASSE

 • Bugge Wesseltoft og Harald Tusberg Jr. – Communichaos (Album)
 • Broen – Do You See the Falling Leaves? (Album)
 • Hedvig Mollestad – Ekhidna (Album)


SAMTID

 • Ellen Lindquist – The Sacredness of Trees (Verk)
 • Helge Iberg – Songs From the Planet of Life (Album)
 • Therese Birkelund Ulvo – In the Cage (Verk)

Juryen består av både opphavere og musikkforleggere: Torgny Amdam (NOPA), Samsaya Sharma (NOPA), Peter Edwards (Norsk Komponistforening), Kristin Norderval (Norsk Komponistforening), Sten Ove Toft (uavhengig), Ole Børud (uavhengig), Thomas Wettergren (Musikkforleggerne) og Stine Lieng (Musikkforleggerne, juryleder).

 

Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no. NOPA, Norsk Komponistforening og Musikkforleggerne er medlemmer i Foreningen Ballade.

Om EDVARD-prisen
EDVARD-prisen er oppkalt etter Edvard Grieg, og er en pris TONO har delt ut årlig siden 1998. Prisen tildeles opphavere som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet.

Med prisen ønsker TONO å øke oppmerksomheten om norske komponister og tekstforfattere, og å øke nordmenns forståelse for, og kjennskap til, nyskrevet norsk musikk.

Prisvinnerens musikk eller tekst må være urfremført eller utgitt foregående år, men det legges også vekt på opphavspersonens øvrige produksjon. Prisen består av et trofé og et diplom, begge utformet av kunstner og komponistkollega Magne Furuholmen, samt et beløp på kr 50 000.

Blant tidligere vinnere er Maja Ratkje, Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, Chirag Rashmikant Patel, Egil Monn-Iversen, Fay Wildhagen, Nils Henrik Asheim, Erik Bye, Susanne Sundfør, Ørjan Matre, Lars Vaular, Marit Larsen, Susanna Wallumrød og Sigrid Raabe.

Les mer om prisen og se liste over alle tidligere vinnere på TONOs hjemmesider.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Kommunikasjonsrådgiver

Norsk musikkråd

Administrasjonssjef

Norsk musikkråd

Virksomhetsleder ved Kulturskolen

Fredrikstad kommune

Gitarpedagog

Sør-Varanger kulturskole

Produsent

Nasjonal jazzscene

Vokalpedagog

Horten kulturskole

Daglig leder

Norske Kulturarrangører (NKA)

Kantor/organist

Østre Halsen menighet

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev