Dimmu Borgir

Dimmu Borgir slaktes

Black metal-gruppa Dimmu Borgirs nye plate får svært kjølig mottagelse i verdens største musikkavis, New Musical Express. Black metals eget boyband, skriver avisa.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Men anmeldelsen viser for alvor at Dimmu Borgir virkelig er i ferd med å bli et navn å regne med i internasjonal musikkbransje. NME anmelder stort sett bare norske plater de finner bra, og det er knapt nok bare A-ha som regnes som store nok til å slaktes i slik skala som er blitt Dimmu Borgir til ære.

«Puritanical Euphoric Misanthropia» belønnes med fire av ti mulige poeng, og NMEs anmelder Alex Needham er ikke spesielt begeistret. «Musikken setter som mål å være høy, aggressiv og ond, men er i virkeligheten reinspikka prog», skriver han, og er heller ikke spesielt imponert over gruppas tekster. «Vokalist Shagrath høres, på alle vis, ut som en mann som har svelget en ordbok».

Needham synes heller ikke det er spesielt rart at rivaliserende grupper hevder at Dimmu Borgir er black metal-miljøets svar på et boyband. «Hvis Dimmu Borgir var et boyband, hadde vi vært nødt til å kalle dem ‘NSick», avslutter han anmeldelsen med.

Les hele anmeldelsen her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.