Dimmu Borgir 2003_1 (Foto: Alf Børjesson)

Dimmu Borgir med rekordplassering

Svartmetallbandet Dimmu Borgir feirer i år sitt tiårsjubileum med den høyeste plasseringen et norsk metallband noensinne har fått på norske lister – og blir samtidig med på det meget eksklusive selskapet av norske artister som har gått inn på Topp 200-listene i USA. Mens genrebrødre Satyricon nådde en fjerdeplass på VGs topp 40-liste, gikk Dimmu Borgir rett inn på andreplass, kun slått av Idol-vinner Kurt Nilsen. Samtidig høster Zyklon lovord for sin siste anstrengelse, «Aeon», der tekstene er skrevet av Bård «Faust» Eithun.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Knut Steen

Med karakteren 6/6 hos Spot og 5/6 i Scream Magazine, Exact og Monster Magazine har Zyklon, som blant andre består av Trym og Samoth fra nå nedlagte Emperor, fått en anstendig mottakelse for «Aeon». Zyklons har også fått en ny vokalist og bassist i Secthdamon, som også er kjent fra bandet Myrskog. Sammen med gitarist Destructhor gjør de tre nå klart for releasekonsert på John Dee i Oslo. Den kommende turnèlisten er foreløpig ikke ferdig.

Men de store overskriftene er det så langt Dimmu Borgir som står for. Med 12.000 solgte plater i Norge, reklame på TV, og en video som etter sigende skal være svært påkostet, har svartmetallerne satt mye inn på å bli hørt – og lykkes. Dette har også resultert i solid pressedekning og generelt svært gode anmeldelser.

På spørsmål fra Spot.no om hvorfor Dimmu Borgir og svartmetallen får såpass gehør i norsk presse etter mange år med det motsatte, svarer låtskriver Silenoz:

— Norsk black metall er jo så stort i utlandet, så de kan ikke ignorere det. Og hvis de ikke kan ignorere det, da kan de ikke skrive negativt heller for de er nødt til å forholde seg til musikken som jo er veldig bra. Vi satser på at videoen blir spilt noen ganger på tv og at den ikke blir boikotta med en gang.

Etter en turnè som har dekket store deler av Europa og USA, er Dimmu Borgir nå godt inne i den norske konsertrekken, der Tromsø, Bodø, Trondheim og Hamar foreløpig er unnagjort. Dimmu Borgirs siste konsert i Norge, blir på Oslos Rockefeller, den 29.oktober.

Samtidig er det også blitt kjent at Dimmu Borgir går inn på 170. plass på den offisielle amerikanske albumlisten Billboard 200. Det er FaroJournalen som melder dette, og bransjebladet kan også fortelle at «Death Cult Armageddon» går inn på 10. plass på Billboards Independent-liste. Det er i følge FaroJournalen kun A-ha, M2M, Stage Dolls og TNT av norske artister som tidligere har vært inne på den prestisjefylte Billboard 200. Det er Tuba som står bak distribusjonen av «Death Cult Armageddon», som innleder en meget solid høstkatalog for selskapet, med utgivelser med bl.a. Cloroform, Lumsk, Cantaloupe, King Midas og Emmerhoff & The Melancholy Babies.

Øvrige detaljer og spillelister finnes på www.dimmu-borgir.com.

For metal-interesserte minner vi forøvrig om Moonfogs jubileumskonsert den 2. oktober på Rockefeller, der blant andre Nocturno Culto (Darkthrone) og Satyricon stiller på scenen.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev