Grant Lee Phillips

Bråk mot krig på Blå og Mono

Det er ikke bare norske komponister som begynner å engasjere seg i Irak-krisen. På utestedene Mono og Blå i Oslo arrangeres det onsdag 29. januar gratiskonserter for fredssaken, der folk som Minor Majority, Number 7 Deli, Øystein Greni, Vidar Vang, Martin Hagfors og Martin Horntvedt, samt amerikanske Steve Wynn og Grant Lee Phillips, er blant artistene som stiller opp for å la sine stemmer høres.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Café Mono og Blå samarbeider onsdag den 29. januar om å arrangere gratiskonserter for å rette fokus på en mulig krig i Irak. Konsertene arrangeres i tett samarbeid med fredfsinitiativet Ingen krig mot Irak, som også står bak nettstedet ingenkrig.no.

— Den 15. februar 2003 arrangeres folkelige demonstrasjoner i byer over hele verden mot en mulig krig i Irak. Mono og Blå støtter fredsinitiativet, og ønsker å bygge opp til den internasjonale aksjonsdagen, og drive fram engasjement hos de vi kan nå, uttaler Runar Eggesvik på Café Mono og Erica Berthelsen på Blå.

Gratiskonsertene arrangeres dels parallelt på de to stedene, fra kl. 16 til 22 på Mono, og fra kl. 21 på Blå. Kulturpersonligheter tilknyttet fredsinitiativet vil holde appeller begge steder, samtidig som svært mange artister har meldt seg på initiativet på kort varsel. Særlig oppsiktsvekkende er kanskje deltagelsen til de store amerikanske artistene Steve Wynn og Grant Lee Phillips, som bør være godt kjent for mange fra band som Dream Syndicate, Gutterball og Grant Lee Buffalo.

På Mono vil besøkende bl.a. kunne få med seg opptredener med navn som Minor Majority, Number 7 Deli, Øystein Greni i akustisk utgave, Vidar Vang, Martin Hagfors, Steve Wynn og The Real Ones. The Goo Men avslutter Mono-delen av seansen i titiden, mens by:Larm-aktuelle Jim Stärk åpner hele ballet på Blå en time tidligere. Der spiller i tillegg The Jessica Fletchers, Grant Lee Phillips, Steve Wynn, Don Martin og Martin Horntvedt, som til sammen vil holde på ut i de små timer, godt assistert av DJene Dj Sunshine, Løvbiff og Marit Karlsen.

Café Mono, som for øvrig nylig har relansert sine nettsider, vil ellers tilby gratismusikk på lørdagsettermiddagene fremover, der en rekke artister vil dukke opp på scenen klokken 18. Også dette kan du lese mer om på denne lenken.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.