Kykeliky 2016 Foto: Lars Opstad / Rikskonsertene

Svensk musikkskole blir gratis

Den kommunale musikkskolen i Åmål tilbyr avgiftsfrie instrumentkurs for barn og ungdom i ett år.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Åmål kommune i Sverige arbeider for å få flere barn og unge til å begynne å spille musikk. NWT.se skrev tidligere denne uken at kommunen derfor gjør det første året ved den kommunale musikkskolen avgiftsfritt.
Gratistilbudet gjelder barn og unge, og for ett instrument. Det betyr at det vil være et avgiftsfritt tilbud for ett instrumentkurs, ensemblespill, rockeband, kor, blåsere, musikkproduksjon og gehør- og musikkteoriundervisning.
Barn som ønsker å lære flere instrumenter, eller voksne som ønsker opplæringstilbud må fortsatt betale avgift. Tilbudet vil tre i kraft fra neste år.
Prisen for unge som vil spille mer enn ett instrument, eller fortsetter etter førsteåret, er 400 svenske kroner, mens voksne betaler 600 kroner.
– Har vi noe å lære av Åmål?
– Vi kan ikke bestemme at det kulturskoletilbud skal være gratis. Det er kommunene som avgjør. Men vi er selvfølgelig positive til gratis kulturskole, sier direktør Morten Christiansen i Norsk Kulturskoleråd.
Christiansen forteller at de jobber opp mot både Stortinget og kommunepolitikere for å få til rimeligere eller gratis kulturskoletilbud også i Norge.
– Det vil være kommuneøkonomien som avgjør dette. Men vi håper at det er flere som kan kikke til Sverige.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev