Trine Skei Grande_portrett (Foto: venstre.no)

Politisk stafett på kor.no: Trine Skei Grande

– Det finnes mange kor som driver og kan drive mye bedre integrasjonspolitikk enn mange lokalpolitikere, sier Trine Skei Grande i kor.no sin politiske stafett. Venstres nestleder har stor tro på bredden i korlivet, men mener også det er på tide med en «motor». – Vi trenger en «motor» som står aller fremst. Om denne «motoren» skal være ett profesjonelt kor, eller om vi skal satse på flere, har ikke Venstre konkludert med enda, sier hun.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Korbevegelsen står Venstres hjerte nært fordi vi har vokst ut fra de frie, folkelige bevegelsene, sier Trine Skei Grande, nestleder i Venstre.

Skei Grande tror hun kan garantere at korlivet blir prioritert av venstres lokale representanter etter valget, selv om hun understreker at hun ikke kan instruere lokalpolitikere.

— Venstre har en historisk tradisjon som er nært beslektet med korbevegelsens tradisjon. Når vi har vokst ut av de frie, folkelige bevegelsene, da blir det også mange korfolk av det, forteller hun.

Trenger motorer

Venstres nestleder har stor tro på bredden i korlivet, og mener det gir livskvalitet å kunne synge for gøy. Samtidig mener hun det nå er på tide med en «motor».

— Vi trenger en «motor» som står aller fremst. Om denne «motoren» skal være ett profesjonelt kor, eller om vi skal satse på flere, har ikke Venstre konkludert med enda, sier hun.

Utnytte ressursene

FrP sitt utspill om dugnadsdrevne kulturskoler ved hjelp av frivillige organisasjoner har hun liten sans for. Samtidig er hun opptatt av å utnytte de ressursene som finnes lokalt og la det gjenspeiles i kulturskolene.

— Jeg synes ikke vi skal streve etter å ha en lik kulturskole over hele landet. Hvis man er en skikkelig korkommune, synes jeg det også skal gjenspeiles i kulturskolen. Hvis man har mange dyktige kunstnere på ett område i en kommune, er det viktig å ikke strømlinjeforme kulturskolene, men bygge på kompetansen som finnes lokalt, sier hun.

Viktig rolle

Trine Skei Grande synger ikke selv i kor for tiden, men har likevel et nært forhold til korsang. I oppveksten sang hun i barnekor, og hun hadde en pappa som sang i kor og en onkel som dirigerte kor. Venstres nestleder er full av lovord om korlivets viktige rolle i kulturlivet.

— Korlivet er mye av basen i norsk kulturlivet. Veldig mange har bakgrunn fra kor, og kor er ofte en base for møter mellom amatører og profesjonelle. Derfor er kor en viktig grunnstamme både for frivillig og profesjonell musikkvirksomhet, sier Skei Grande.

Lokal korpolitikk

Selv om mye er bra, har hun også noen utfordringer å komme med til norsk korliv. Blant annet oppfordrer hun korbevegelsen til å engasjere seg mer i lokalpolitikk.

— Et slag i hodet på en stortingsrepresentant er mindre verdt enn et slag på rumpa til lokalpolitikerne når man kommer hjem, sier hun, for å gi et bilde på hvor korene har noe å hente.

Skei Grande oppfordrer også korene til å vise frem sin egen viktige betydning.

— Dere må vise frem hvor gode middel korene er for å bygge gode lokalmiljø. Det finnes mange kor som driver og kan drive mye bedre integrasjonspolitikk enn mange lokalpolitikere, sier hun.

Tidligere artikler i kor.no sin politiske stafett

Politisk stafett på kor.no – først ut: May-Helen Molvær Grimstad (KrF)

Politisk stafett på kor.no: Karin Woldseth (FrP)

Politisk stafett på kor.no: Olemic Thommessen (Høyre)

Denne artikkelen er hentet fra kor.no og gjengitt med deres velvillige tillatelse.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev