pride 2024

Musikkmiljøet mobiliserer

Flere klubber og organisasjoner samlet seg i går for å protestere mot den manglende kulturpolitikken til Oslo Kommune. Blant demonstrantene fant man et bredt tverrsnitt av den alternative musikkulturen i Oslo – fra Blå, Jazid og So What til AKKS og Oslo Jazzfestival.

Kalender

Ensemble KammerKlang i Bugården kirke

21/06/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Salif Keita-konsert

21/06/2024 Kl. 19.30

Viken

Valdres sommersymfoni – festivalen

21/06/2024 Kl. 1800

Innlandet

En lastebil full av spillende musikanter kjørte i går rundt i Oslos gater i et forsøk på å påvirke byens politikere. Det var organisasjoner og musikksteder som Jazid, So What, Blå, Grünerløkka Lufthavn, AKKS, Norsk Musikkråd og Musikkverstedordningen som sto bak denne protesten, som skulle sette et fokus på det stadig flere ser som en skandaløs kulturpolitikk fra Høyre-byrådets side.

Det ble også avholdt en pressekonferanse, der representanter fra de forskjellige foreningene og klubbene var klare i sitt syn på saken. Gjennomgangstonen var bortimot enstemmig: Oslo kommune har lenge fått mye gratis gjennom en rekke personers idealistiske arbeid for musikkmiljøet, men viser selv ingen vilje til å legge forholdene til rette for fortsatt eksistens for et levende miljø som er bortimot unikt i europeisk samarbeid.

I går kunne Ballade.no bringe videre en pressemelding fra Musikkverkstedordningen ved Norsk Musikkråd, som i harde ordelag tok Oslos kulturpolitikere i skole: – Oslo kommune må inn og bidra til driften av Blå, AKKS og Østnorsk Jazzsenter, uttalte Erlend Rasmussen ved MVO. Han fortsatte: – Kommunen har forsømt seg i forhold til det rytmiske musikkmiljøet i Oslo, og kan ikke ta for gitt at ulike nasjonale organer og ordninger vil fortsette å ta ansvaret.

Ballade.no tok i går, torsdag 22. september, kontakt med fungerende kultursjef i Oslo kommune, Grete Rønneberg. I ettermiddag fikk vi beskjed om at henvendelsen var sendt videre i systemet, og at man tidligst vil svare på anklagene fra Norsk Musikkråd mandag. Denne saken følger vi naturligvis opp fra vår side, så våre lesere får selv se når det foreligger noe svar fra Oslo kommunes kulturpolitikere.

Initiativtagerne til aksjonen gir seg for øvrig ikke med denne ene markeringen. Allerede mandag er det duket for et nytt møte, der man også vil prøve å bringe flere aktører på banen. Etter det Ballade.no kjenner til, kan en av aksjonsformene være en gratiskonsert foran Oslos rådhus, der byens musikere antagelig vil få det endelige beviset for om man spiller for døve ører eller ikke.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.