Håkon Gjesvik under en konsert med Magnolia Jazzband i Oslo Domkirke under Oslo Jazzfestival 2017. Bildet er lånt fra Jazzinorge.nos minneord om Gjesvik (Foto: Tore Sætre / Wikimedia)

Minneord om Håkon Einar Gjesvik, 1961 – 2020

Musikkdistributøren og musikeren Håkon Einar Gjesvik gikk bort i slutten av januar. Svært mange artister og musikere har nytt godt av hans utrettelige innsats, skriver Musikkoperatørene i dette minneordet.

Kalender

OSLO STRYKEKVARTETT 30 ÅR: Peter og ulven

27/11/2021 Kl. 12.00 og 14.00

Oslo

Herrenes Lørdagsopera

27/11/2021 Kl. 15:30

Viken

OSLO STRYKEKVARTETT 30 ÅR: Kvartettfest

27/11/2021 Kl. 17.00

Oslo

Minneord om Håkon Einar Gjesvik, født 16. april 1961, død 30. januar 2020

 

Håkon Gjesvik og undertegnede stiftet Musikkoperatørene i 1995.

Til tross for store utfordringer i fremveksten av nye digitale distribusjonskanaler har Musikkoperatørene som distributør av den smale musikken innen alle sjangre vært bærebjelken i den uavhengige norske platebransjen gjennom 25 år.

Håkon Gjesvik var selve urkraften i denne virksomheten. Hans tidligere bransjeerfaring, kombinert med en helt særegen evne til tallknusing samt ekte kjærlighet til musikken gjorde ham til en ener.

I bunnen av Håkons personlighet lå det en skikkelighet. Han hadde stor kunnskap. Han var pålitelig, nøyaktig , dedikert og seriøs. I tillegg hadde Håkon alltid et lunt smil og en kjapp kommentar på lur.

Håkon var også en glimrende pianist innen swing og dixieland. På våre årlige reiser til musikkmessen Midem i Cannes fikk mange av oss stifte bekjentskap med andre sider av Håkons verden innen filosofi, musikologi, sinologi og matematikk. Og gastronomi. Hans herrelag på sin fødselsdato, 16. april, gjennom mange år er i så måte legendariske.

For noen år siden mistet Håkon, Sunniva og August sin kjære Annine. En hendelse som var vanskelig å fatte og som føltes fryktelig urettferdig.

Det var også ufattelig for oss at Håkon selv skulle bli syk. Men fordi han var den han var, var han ukuelig bestemt på å jobbe seg gjennom det hele, og å gi opp var aldri et alternativ. Med noen unntak, var alle møter med Håkon i denne perioden en opptur. Han var like blid og hjelpsom som alltid.

Håkons livsholdning var imponerende. Hver dag ble like viktig, og selv om alle var inneforstått med utfallet, ble for eksempel julebordet med Musikkoperatørene i desember i fjor preget av humør og ettertenksomhet på samme tid.

Håkons livsfilosofi i sin siste periode var enkel og rasjonell, og som han sa: «vi kommer ikke levende fra livet noen av oss. Jeg har bare vært litt uheldig».

Våre tanker går først og fremst til Sunniva og August. Og til Kari, samt øvrige familie.

Knut Værnes og Helge Westbye,
Musikkoperatørene as

Håkon E. Gjesvik bisettes tirsdag 11. februar kl 14.00 i Ullern kirke.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this