Minidokumentar fra Kråkesølv: Om å plages i et bittelite gult rom

Kråkesølv har laget minidokumentar og musikkvideo der de oppsummerer ti år som band og innspillingen av sitt siste album, «Force majeure». Om å plages i et bittelite gult rom, som de beskriver det.

Kalender

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

Kråkesølv fra Bodø startet opp i 2007, ga ut debutalbumet Trådnøsting i 2009, fikk Spellemann i klassen «Popgruppe» for albumet Bomtur til jorda i 2010 og var sommerens mestspillende festivalband i landet samme år. De var et av få band som sang på nordnorsk dialekt, og er kjent som et band som skaper og fornyer språklige bilder og uttrykk.

Kråkesølv har spilt hundrevis av konserter over hele landet, og vinteren 2018/2019 gikk Kråkesølv i gang med innspillingen av sitt foreløpig siste album – et album med en tittel mer treffende og skjebneironisk enn noen kunne ha tenkt da Force majeure ble sluppet i februar 2020, rett før Norge og verden ble koronastengt.

– Albumet ble spilt inn i et lite og provisorisk studiorom utenfor Bodø, forteller bandet. – I tiden før énmetersreglen var det også plass til å invitere regissør og filmskaper Trond Kvig Andreassen med i studio. Han var flue på veggen under deler av innspillingen, og resultatet ble en mini-dokumentar og musikkvideo til tittelsporet «Force majeure».

Filmen oppsummerer de ti første årene til Kråkesølv, og vi blir bedre kjent med de fire høyst ulike medlemmene av bandet. Gjennom beskrivelser av hverandre forteller de hvordan bandet ble til og hvordan tekst og musikk har utviklet seg siden første øving i 2008. Når filmen slippes denne søndagen, 21. februar, er det på dagen ett år siden albumet Force majeure kom ut.

Regi og klipp er ved bodøværingen Trond Kvig Andreassen, som tidligere blant annet har laget den kritikerroste dokumentaren «Alt som kunne ha vært» om Magnus Eliassen fra popgruppa Sirkus Eliassen. Andreassen har også samarbeidet med Sondre Justad om flere musikkvideoer. Minidokumentaren og musikkvideoen «Force Majeure» hadde premiere og visning på Tromsø Internasjonale Filmfestival 2021 og Bodø Filmfestival 2020.

Se minidokumentaren om Kråkesølv og musikkvideoen til tittelsporet «Force majeure» her:

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Rådgiver/ saksbehandler

Asker kulturskole

Visuell kunstlærer

Indre Østfold kulturskole

Rektor

Rana kulturskole

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev