Sandeep Singh (i midten) på panel om musikkritikk (Foto: Siri Narverud Moen)

Ballade radio: Skal mediene aktivt rekruttere flerkulturelle anmeldere?

Sandeep Singh og Arne Berg stilte til debatt med Ballades skribenter om musikkritikk med mangfoldsbakgrunn. Her kan du høre det som podkast.

Kalender

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

Skal det ikke komme av seg selv? Se på hiphopen, se på populærmusikken. Flerkulturen herjer! I denne podkasten, som ble gjort som et panel under Oslo World 2019, ble begrepet flerkultur flere ganger problematisert. Som når Sandeep Singh ser tilbake:
– Jeg tok avstand fra det flerkulturelle. Det har vel å gjøre med en usikkerhet som kid, om sin egen annerledeshet. Men samtidig har jeg tenkt at min flerkulturelle tilstedeværelse er nok i seg selv … Før Sandeep Singh anmeldte musikk i norske tabloidaviser, var det få kjente navn som vitnet om en mangfoldig bakgrunn i anmelderspaltene.

I denne paneldebatten som Ballade.no inviterte til i samarbeid med festivalen Oslo World stilte også Arne Berg (NRK) og artistene/skribentene Monica Ifejilika og Igor Dunderovic. De ble bedt om å oppsummere, og identifisere både utfordringer, hva som kunne være uheldig, og fortelle om små seire i Ballade-satsinga Mangfold i musikkritikk.

Monica Ifejilika trakk fram hvordan hennes tekster har fått arrangører og produsenter i mangfold-feltet til å endre tenkemåter. I podkasten under hører du hvilken forestilling som først fikk henne til å si «helvete heller, dette er ikke bra!».

Les også: Fargespill endelig på barnas premisser

Lytt på Spotify:

Lytt på Soundcloud:

– En har aldri nok tid, det er aldri noen som lærer deg opp, og du får lite tilbakemeldinger – og så blir du i tillegg stående som representant for et helt spesielt område, i dette tilfellet det vi kaller det flerkulturelle. Slik oppsummerte ordstyrer Ida Habbestad noen av erfaringene som ble bragt til torgs.

Ordstyrer denne fredagen var Ida Habbestad (tidligere redaktør i Ballade).

Du finner alle Ballades podkastepisoder der du finner podkaster vanligvis, under navnet «Balladepodden».

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Produsent

Nordlysfestivalen

Eksamenskonsulent (førstekonsulent)

UiB – Fakultet for kunst, musikk og design (KMD)

Førstekonsulent (50%) i studieseksjonen

UiB – Fakultet for kunst, musikk og design (KMD)

Rådgiver/ saksbehandler

Asker kulturskole

Visuell kunstlærer

Indre Østfold kulturskole

Rektor

Rana kulturskole

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev