Sandeep Singh (i midten) på panel om musikkritikk (Foto: Siri Narverud Moen)

Ballade radio: Skal mediene aktivt rekruttere flerkulturelle anmeldere?

Sandeep Singh og Arne Berg stilte til debatt med Ballades skribenter om musikkritikk med mangfoldsbakgrunn. Her kan du høre det som podkast.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Skal det ikke komme av seg selv? Se på hiphopen, se på populærmusikken. Flerkulturen herjer! I denne podkasten, som ble gjort som et panel under Oslo World 2019, ble begrepet flerkultur flere ganger problematisert. Som når Sandeep Singh ser tilbake:
– Jeg tok avstand fra det flerkulturelle. Det har vel å gjøre med en usikkerhet som kid, om sin egen annerledeshet. Men samtidig har jeg tenkt at min flerkulturelle tilstedeværelse er nok i seg selv … Før Sandeep Singh anmeldte musikk i norske tabloidaviser, var det få kjente navn som vitnet om en mangfoldig bakgrunn i anmelderspaltene.

I denne paneldebatten som Ballade.no inviterte til i samarbeid med festivalen Oslo World stilte også Arne Berg (NRK) og artistene/skribentene Monica Ifejilika og Igor Dunderovic. De ble bedt om å oppsummere, og identifisere både utfordringer, hva som kunne være uheldig, og fortelle om små seire i Ballade-satsinga Mangfold i musikkritikk.

Monica Ifejilika trakk fram hvordan hennes tekster har fått arrangører og produsenter i mangfold-feltet til å endre tenkemåter. I podkasten under hører du hvilken forestilling som først fikk henne til å si «helvete heller, dette er ikke bra!».

Les også: Fargespill endelig på barnas premisser

Lytt på Spotify:

Lytt på Soundcloud:

– En har aldri nok tid, det er aldri noen som lærer deg opp, og du får lite tilbakemeldinger – og så blir du i tillegg stående som representant for et helt spesielt område, i dette tilfellet det vi kaller det flerkulturelle. Slik oppsummerte ordstyrer Ida Habbestad noen av erfaringene som ble bragt til torgs.

Ordstyrer denne fredagen var Ida Habbestad (tidligere redaktør i Ballade).

Du finner alle Ballades podkastepisoder der du finner podkaster vanligvis, under navnet «Balladepodden».

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev