Mette og Vegar Vårdal på Kampen Bistro i Oslo (Foto: Ingvil Skeie Ljones)

Ballade radio: Hva er folkemusikk?

Mette og Vegar Vårdal har laget podkast med deltakerne på Folkelarm sist høst – blant dem Mattis Kleppen, Susanne Lundeng, Marja Mortensson, Rasmus Kjorstad og Zosha Warpeha – og snakket om hva folkemusikk er. Sånn egentlig.

Kalender

Operapub på Røverstaden

27/10/2021 Kl. 19:00

Oslo

Ensemble Allegria og Oslo Kammerakademi

30/10/2021 Kl. 14.00

Oslo

Lørdagsopera 30. oktober

30/10/2021 Kl. 15:30

Oslo

Folkemusikk er livet. Det er musikken for de store og små hendelsene i livet, det er hverdagsjoiken, det er språk og identitet, det er vårt kollektive minne. Det er selve meninga med livet.

Dette er noen av svarene vi får høre mer om i podkasten som tar for seg det store spørsmålet hva er folkemusikk?

Historiker Mette Vårdal og folkemusiker, danser, komponist og universitetslektor Vegar Vårdal står bak Kultivatorpodden, og de stilte spørsmålet til alle fjorårets Folkelarm-artister. Vi får høre Inge Gjevre, Jo Einar Jansen, Mattis Kleppen, Bendik Smedåsgjelten Qvam, Susanne Lundeng, Marja Mortensson, Sarah-Jane Summers, Rasmus Kjorstad, Zosha Warpeha, Haldor Røyne, Johanne Flottorp og Mari Skeie Ljones dele tanker og refleksjoner rundt spørsmålet om folkemusikkens vesen, i tillegg til å få noen blikk inn i folkemusikkens historie.

Hør samtalen i Ballade radio Soundcloud, på Spotify eller iTunes/Apple Podcast.
 

Denne episoden av Kultivatorpodden er et samarbeid med Folkelarm, folkemusikk.no og Ballade. Kultivator eies og drives av Vegar Vårdal og Mette Vårdal.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev