Annar Follesø, 2004

Urfremføring av Wolfgang Plagge fredag

Annar Follesø er solist, og sammen med Kringkastingsorkesteret framføres Wolfgang Plagges «Konsert for fiolin og orkester nr. 2». Dette skjer fredag 10. februar i Store Studio på Marienlyst. Dirigent er Andris Nelson.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Wolfgang Plagges nye fiolinkonsert er en to-satsig konsert med varighet ca. 23 minutter. Wolfgang Plagge gjorde sine første komposisjonsforsøk allerede som fireåring, og fikk sine første komposisjoner utgitt som tolvåring. Hans verkliste spenner fra liturgisk musikk til symfoniske verker, og kammermusikk og solistisk klavermusikk utgjør en hoveddel.

Plagges musikk oppføres av enkeltmusikere, ensembler og orkestre over hele verden. I 1996 var Plagge ”Årets komponist” i Trondheim Symfoniorkester, han mottok den amerikanske ASCAP Award i 2001, og vant Vocal Nords komponistkonkurranse i 2003. 10 år gammel vant Plagge en internasjonal talentkonkurranse i engelsk fjernsyn, fulgt av 1. pris i Ungdommens Pianomesterskap i Oslo året etter. Som 12-åring gjorde han i 1972 sin klaverdebut i Oslo med H.M. Kong Olav V til stede i salen, og han vant i de følgende årene flere nasjonale og internasjonale priser og legater. Plagge er i dag aktiv som utøver over store deler av verden både som solist og kammermusiker. De siste årene har han i tillegg arbeidet som plateprodusent, i både norsk og internasjonal sammenheng.

Fiolinst Annar Follesø har en stilling som fiolinist i Kringkastingsorkestret, og har markert seg som solist på sitt instrument. I fjor gjennomførte han sammen med pianisten Christian Ihle Hadland en turné i USA, tett fulgt av konserter ved Festspillene i Bergen. I November ga de to ut en CD viet verker av Béla Bartók sammen med Follesøs kollega i KORK, klarinettisten Björn Nyman.

Follesø og Plagge har samarbeidet gjennom flere år, både som utøvere på felles konserter, og med Follesø som fortolker av Plagges verker. I tillegg til urfremførelsen av fiolinkonserten gir de to denne måneden konserter ved Griegfestivalen i Arendal og i Den Internasjonale Hjertnesserien i Sandefjord. I Mars og April vil Follesø og Plagge forestå åpningskonserter for Utenriksdepartementets feiring av Ibsenåret i Beijing og Shanghai, samt gi konserter i flere andre kinesiske byer og i Singapore.

Les mer om Follesø på hans hjemmesider. Kringastingsorkesterets hjemmesider finnes her.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev