Eivind Gullberg Jensen, fra fordekammerkor.net

Ung norsk dirigent blir lagt merke til

I løpet av få måneder har den 32 år gamle norske dirigenten Eivind Gullberg Jensen vakt oppsikt i Tyskland. Etter sitt første engasjement ved Komische Oper Berlin i mars i år ble han invitert tilbake for å dirigere åtte forestillinger av «Barbereren i Sevilla» neste sesong. I tillegg skal han neste år i februar dirigere Düsseldorfer Symphoniker, i mai Frankfurt Radioorkester og i juni to konserter med Saarbrücken Radioorkester, forteller Gullberg Jensens manager Bea Levine-Humm.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Hild Borchgrevink

— Eivind Gullberg Jensen er den yngste norske dirigenten med en karriere på dette nivået, sier Levine-Humm.

Eivind Gullberg Jensen er fra Stord. Han er født i 1972 og studerte fiolin og musikkteori i Trondheim, hvor han også begynte dirigentstudier med daværende sjefdirigent for Trondheim symfoniorkester, Ole Kristian Ruud.

I 1996 begynte Gullberg Jensen på Musikhögskolan i Stockholm med Jorma Panula og etter hvert Jin Wang som lærer. I Stockholm jobbet han også med den anerkjente kordirigenten Anders Eby. Da Oslo Filharmoniske Orkester i 1999 arrangerte den nasjonale dirigentkonkurransen «Årets dirigent», kom Eivind Gullberg Jensen på annenplass. Året etter vant han en tilsvarende konkurranse i Sverige arrangert av Helsingborg Symfoniorkester. Parallelt har han vært assistent for dirigenten Bjarte Engeset og studert strykerkommunikasjon med bratsjist Are Sandbakken i Oslo Filharmoniske Orkester.

I 2000 begynte han på diplomstudiet hos Leopold Hager ved «Universität für Musik und darstellende Kunst» i Wien og gjorde sin avsluttende diplomkonsert i Sverige i 2001.

I slutten av 2003 gjorde Eivind Gullberg Jensen sin Tysklandsdebut ved Alten Oper Frankfurt med Frankfurter Museumsorchester. Som følge av dette ble han engasjert av tre store internasjonale orkestre i vårsesongen neste år i Düsseldorf, Frankfurt og Saarbrücken, og etter at han hadde besøkt Komische Oper ville altså generalmusikkdirektør Kirill Petrenko ha ham tilbake for å gjøre «Barbereren i Sevilla».

Gullberg Jensen er også plukket ut til å dirigere på masterclass med dirigenten Kurt Masur i Polen i sommer. Masur har tidligere vært sjefdirigent i New York Philharmonic og London Philharmonic Orchestra, og er nå sjefdirigent for Orchestre de Paris.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev