Ultima, skyskraper 2007

Ultima i Vietnam

Ultima har i løpet av desember gjennomført seminarer, konserter og ulike musikkfaglige tiltak i Ho Chi Minh City og Hanoi i samarbeid med norske og vietnamesiske musikkinstitusjoner

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

BIT20 Ensemble har holdt konserter og workshops med studenter ved musikkonservatoriet i Ho Chi Minh City i perioden 2. -8. desember. På programmet sto blant annet urframføringer av verk av PerMagnus Lindborg og Vu Nhat Tan. Dessuten har BIT20 Ensemble i samarbeid med studenter og lærere ved musikkonservatoriet framført Henryck Goreckis klaverkonsert med Jarle Rotevatn som solist, og Edvard Griegs a-mollkonsert med Dimitris Kostopoulos som solist. Dirigent var Jonathan Stockhammer.

I Hanoi har Vietnams nasjonale symfoniorkester gitt to konserter med Pierre-André Valade som dirigent, med solistene Siri Torjesen, sopran, Dimitris Kostopoulos, klaver, Rohan de Saram, cello og Florent Jodelet, slagverk.

På programmet sto en urframføring av fransk-vietnamesiske Ton Tat Thiet: «Du haut de la montagne» for cello, slagverk og orkester, foruten verk av Ravel og Grieg. Også her spilte Dimitris Kostopoulos Grieg’s a-mollkonsert.

Ved Hanoi musikkonservatorium ga Dimitris Kostopoulos også en solokonsert.

I prosjektet i begge byer inngikk også diverse workshops og seminarer med sikte på å styrke kompetansen i vietnamesisk musikkutdanning.

Prosjektet, som bærer navnet Transposition, er støttet over tre år av Utenriksdepartementet. Enkeltprosjekter denne gang er også støttet av Festival Presences/RadioFrance.

Ultima Oslo Contemporary Music Festival har utviklet Transposition, et bredt anlagt utviklings- og samarbeidsprosjekt mellom ledende musikkinstitusjoner i Norge og Vietnam. Prosjektet gjennomføres med støtte fra Utenriksdepartementet i perioden 2007 – 2009.

Prosjektet omfatter følgende institusjoner i Vietnam:

* Hanoi Conservatory of Music
* Vietnam National Symphony Orchestra, Hanoi
* Ho Chi Minh City Conservatory of Music
* Ho Chi Minh City Opera and Symphony Orchestra

Samarbeidspartnere i Norge:

* Ultima Oslo Contemporary Music Festival
* MIC – Musikkinformasjonssenteret
* BIT20 Ensemble, Bergen
* Norsk komponistforening
* Barratt Due musikkinstitutt, Oslo
* Forsvarets Musikk, Oslo
* Bodø Sinfonietta

Dette i følge Ultima

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev