Geir Johnson (foto: mic.no)

Avslutter i Hochiminh City og Hanoi

Ultima vil i løpet av desember gjennomføre seminarer, konserter og ulike musikkfaglige tiltak i Hochiminh City og Hanoi i samarbeid med norske og vietnamesiske musikkinstitusjoner.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

BIT20 Ensemble vil ha konserter og workshops med studenter ved musikkonservatoriet i HoChiMinh City i perioden 2.-8.desember.

På programmet står bl.a. urframføringer av verk av Per Magnus Lindborg og Vu Nhat Tan. Dessuten vil BIT20 Ensemble i samarbeid med studenter og lærere ved musikkonservatoriet framføre Henryck Goreckis klaverkonsert med Jarle Rotevatn som solist, og Edvard Griegs a-mollkonsert med Dimitris Kostopoulos som solist. Dirigent er Jonathan Stockhammer.

I Hanoi vil Vietnams nasjonale symfoniorkester gi to konserter med Pierre-André Valade som dirigent, med solistene Siri Torjesen, sopran, Dimitris Kostopoulos, klaver, Rohan de Saram, cello og Florent Jodelet, slagverk.

På programmet står en urframføring av fransk-vietnamesiske Ton Tat Thiet: ”Du haut de la montagne” for cello, slagverk og orkester, foruten verk av Ravel og Grieg. Også her vil Dimitris Kostopoulos spille Grieg’s a-mollkonsert. Ved Hanoi musikkonservatorium vil Dimitris Kostopoulos dessuten gi en solokonsert. I prosjektet i begge byer inngår også diverse workshops og seminarer med sikte på å styrke kompetansen i vietnamesisk musikkutdanning.

Prosjektet er støttet over tre år av Utenriksdepartementet. Enkeltprosjekter denne gang er også støttet av Festival Presences/RadioFrance.

Bakgrunn

Ultima Oslo Contemporary Music Festival har utviklet Transposition, et bredt anlagt utviklings- og samarbeidsprosjekt mellom ledende musikkinstitusjoner i Norge og Vietnam. Prosjektet gjennomføres med støtte fra Utenriksdepartementet i perioden 2007 – 2009. En av MIC – Musikkinformasjonssenterets oppgaver i prosjektet er å bygge musikkbibliotek. I den grad de fire institusjonene har notesamlinger består de av fotokopier. Gjennom dialog med institusjonene har MIC kommet fram til et forslag om å tilrettelegge et basisbibliotek av noter, bøker og innspillinger ved hver av institusjonene.

MIC vil også ha som viktig oppgave å styrke de vietnamesiske musikkinsitusjonenes internasjonale nettverk og kontaktflater.

Prosjektet omfatter følgende institusjoner i Vietnam

Hanoi Conservatory of Music
Vietnam National Symphony Orchestra, Hanoi
Ho Chi Minh City Conservatory of Music
Ho Chi Minh City Opera and Symphony Orchestra

Samarbeidspartnere i Norge

ULTIMA Oslo Contemporary Music Festival
MIC – Musikkinformasjonssenteret
BIT20 Ensemble, Bergen
Norsk komponistforening
Barratt Due musikkinstitutt, Oslo
Forsvarets Musikk, Oslo
Bodø Sinfonietta

Prosjektet har egen nettside: transposition.no.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev