GloppenBredde180Knapp

– Stipender som forbløffer

– Det som denne gangen brakte meg til å fremføre kritikk av Ultima var ikke lesningen av festvalens program, men den mildt sagt forbausende lesningen av TONOs medlemsblad, hvor utdelingen av organisasjonens stipender blir bekjentgjort, sier Ragnar Söderlind.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

Ragnar Söderlind sendte onsdag ettermiddag denne e-posten til Ballade, der han ønsket å presisere sine synspunkter i forhold til utspillet om Ultimafestivalen hos oss mandag:

— Det som denne gangen brakte meg til å fremføre kritikk av Ultima var ikke lesningen av festvalens program, men lesningen av TONOs medlemsblad hvor utdelingen av organisasjonens stipender blir bekjentgjort. Denne gangen var det snakk om store stipender, opptil kr.150 000, og man blir mildt sagt forbauset når man ser utvalget stipendkommiteen har gjort.

— For en som følger ganske godt med i det skapende norske musikkliv var dette merkelig lesning. En rask telefon til Norsk Musikkinformasjon bekreftet mine antagelser at flere av stipendiatene ikke har levert nye verk de siste årene til NMI, en av dem faktisk ikke de siste 5 år. Er det nok å være inne blant vennene i Ny Musikk og Ultima for å få stipend, eller bør man virkelig ha skapt noe?

— Sett i dette lys synes jeg Ultima og det den står for blir merkelig, og man leser festivalens program med helt andre øyne. At festivalen ikke synes det er interessant med komponister som ikke går i takt med samtidens musikalske hovedstrømninger viser dens manglende åpenhet.

Med hilsen Ragnar Søderlind

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kulturskolelærer – breddeprogram musikk

Fredrikstad kommune – Kulturskolen

Kulturskolelærer – Dans/Jazzdans

Fredrikstad kommune – kulturskolen

Produsenter

Bodø2024 IKS

Kantor / Organist

Folldal Kirkelige Fellesråd

Basstrombone

Den Norske Opera & Ballett

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev