Knut Vaage (Foto: Lisbeth Risnes, MIC)

SSO urframfører Knut Vaage

Torsdag framfører Stavanger Symfoniorkester det ensatsige orkesterverket «Skjulte Songar» av Knut Vaage. Verket er bestilt av symfoniorkesteret, som del av et nordisk utvekslingsprosjekt.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Knut Vaage har tidligere vært knyttet til Stavanger Symfoniorkesters komponistverksted hvor han fikk fremført sitt verk ”Continue”. Mange vil kanskje også huske åpningsverket på abonnentenes vennekonsert 25. august i år, da orkesteret spilte Vaages korte orkesterstykke «Tjat».

Torsdagens verk er en bestilling fra SSO som inngår i et nordisk utvekslingsprosjekt som sikrer flere fremføringer av slike bestillingsverk. ”Skjulte songar” er også et ensatsig symfonisk orkesterverk, og hadde arbeidstittelen ”symfoniske songer”, men som Vaage selv sier: ”Grunnen til at eg skifta navn, var at det nye navnet representerar idéen bak verket på ein betre måte. Idéen bak «Skjulte songar» er å hylla det lyriske og sangbare som ligg hos kvar enkelt musikar, i orkestergruppene, eller i kombinasjonar av ulike instrument, men gjennom heile verket får denne lyriske krafta ein tilbakehalden posisjon, og blir nesten kvelt av rytmikk alt frå det leikande til meir brutalistiske sekvensar. Stykket innkorporerer ulike grader av songleg (cantabile) kvalitet, som blir tildekka eller vridd på til det burleske eller ugjenkjennelege.”

På programmet ellers står scenemusikken til Pohjolas datter av Jean Sibelius, og Johannes Brahms klaverkonsert, fremført av den britiske pianisten John Lill.

Pianisten John Lill er en veteran på solistkrakken og har lenge hørt til dagens absolutte elite av verdens ledende pianister. Allerede ni år gammel ga han sin første solo-konsert og som 18-åring spilte den unge briten Rakmaninovs klaverkonsert nr 3 med Sir Adrian Boult på dirigentpulten. Han har fått en lang rekke priser og utmerkelser og bl.a. vunnet Tsjaikovskij-konkurransen i Moskva i 1970.

John Lill har opptrådt i mer enn 40 land verden over, enten alene eller med orkester. Han er en ettertraktet solist med alle de ledende orkestre og dirigenter på samtlige kontinenter, fra Tokyo og St. Petersburg til New York og Los Angeles Philharmonic. Han har ikke mindre enn 70 klaverkonserter på sitt repertoar, og spesielt er han berømt for sine aristokratiske Beethoven-tolkninger. Han har gjort CD-innspillinger for EMI og Deutsche Grammophon og flere andre selskaper.

Stavanger Konserthus torsdag 7. desember 2006 kl. 19.30 – hovedserien
Verkorientering i foajé C kl. 18.30 ved komponisten Knut Vaage

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev