Stavanger Symfoniorkester

Stavanger Symfoniorkester med publikumsrekord i 2005

Stavanger Symfoniorkester har satt ny publikumsrekord i 2005. – Økningen i publikumstallene skyldes i hovedsak konserten med tenoren Placido Domingo, men tallene bekrefter likevel at orkesteret har hatt en betydelig økning sett over tid, forteller Erik Landmark. Samtidig foretar SSO en del rokeringer innad i organisasjonen, bl.a. for å styrke kommunikasjonen både innad og utad i forkant av kulturåret 2008.

Kalender

Crashkurs i Symfonisk Lytting

21/09/2020 Kl. 18.00

Vestland

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I 2003 var besøkstallet for Stavanger Symfoniorkster 54.600. Det økte i 2004 til rundt 68 000, og tallet endte i 2005 på hele 77.367 tilskuere.

Orkesteret kan skilte med totalt 98 konserter i løpet av 2005, hvorav 10 inngår i Kammerserien.

— På abonnementskonsertene holder publikumsantallet seg på samme nivå som året før. Antall abonnenter er høyere ved utgangen av 2005 enn året før, samlet 1.352 fordelt nesten likt på Hovedserien og Klassikerserien. Gjennomsnittsbesøket på konsertene i Hovedserien har gått litt ned, mens besøket på Klassikerserien har økt, forteller orkestersjef Erik Landmark, som i disse dager går over i en mer rendyrket informasjonsstilling.

Orkesteret satser i følge Landmark fortsatt mye på barn og unge. En tredjedel av orkesterkonsertene er produsert for barnehager, grunnskoler og videregående skoler, og ca 20.000 barn og unge får på denne måten møte orkesteret på en konsert.
Orkesteret har spilt i alt åtte operaforestillinger i Sandnes og Haugesund og dessuten reist omkring til steder som Jørpeland, Suldal og Tysvær og gitt fem distriktskonserter. Over 4.100 personer har hatt glede av orkesterets reiser omkring i fylket.

Nye fjes og omrokkeringer

Stavanger Symfoniorkester melder ellers at Arve Rosell, i konkurranse med 17 andre søkere, nylig er blitt ansatt som ny orkestersjef i Stavanger Symfoniorkester, og begynner i stillingen i slutten av januar. Han er fra før oboist i orkesteret. Han overtar etter Erik Landmark som går inn i en nyopprettet informasjonsstilling. Dessuten har Monica Hammervold i høst overtatt som markedsansvarlig i orkesteret

— Stavanger Symfoniorkester tar på denne måten konsekvensen av de senere års betydelige vekst i aktivitet og et økt behov for å styrke all kommunikasjonen innad og utad. Orkesteret vil spille en viktig rolle når Stavanger blir europeisk kulturhovedstad i 2008. Dessuten vil arbeidet med nytt konserthus og en fremtidig utvidelse av orkesteret kreve både mye oppmerksomhet og enda større vekt på videreutvikling av organisasjonen, heter det i en offisiell meddelelse.

Styret i SSO tar sikte på å få til denne endringen i ledelsen av orkesteret uten å øke antallet administrative stillinger. Fortsatt er Stavanger Symfoniorkester det orkesteret blant de fire store i Norge som har færrest ansatte i administrasjonen. Totalt er det 85 ansatte i orkesteret hvorav 10 i administrasjon og teknisk avdeling. Orkesteret har en økonomisk ramme på vel 60 mill kr. i året.

Sjostakovistj-satsing i 2006

På den mer musikalske siden tar vi med at Stavanger Symfoniorkester torsdag 12. januar presenterer begge Sjostakovitsj’ klaverkonserter med Boris Berezovsky som solist. Forslaget om å presentere begge konsertene samtidig kom fra Berezovsky selv.

— De som husker Berezovsky fra hans forrige møte med SSO i september 2003, og fra Kammermusikkfestivalen midt på 90-tallet, vet at han har kapasitet i massevis til å gjøre nettopp dette. I den første klaverkonserten deler han solistoppgaven med orkesterets solo-trompeter, Odin Hagen, forteller Erik Landmark.

Sjostakovitsj ville fylt 100 år i 2006, og Stavanger Symfoniorkester har derfor valgt å presentere flere av denne komponistens verk i løpet av sesongen. Konsertprogrammet suppleres med ”Four Sea Interludes” av Benjamin Britten og tonediktet ”Don Juan” av Richard Strauss.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev