Hemsingsøstrene (Foto: Cathrine Dokken)

Søstrene Hemsing til Ukraina

Eldbjørg Hemsing (16) og Ragnhild Hemsing (18) fra Aurdal i Valdres er invitert til å være fiolinsolister med The National Philharmonic of Ukraine i Kiev. Det er tredje gang søstrene Hemsing er invitert til Ukraina. Denne gangen handler det om Mozart-jubileet, og de står på scenen i Kiev 26. mai.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Søstrene er invitert til å spille Sinfonia Concertante i Ess-dur for fiolin bratsj og orkester, der Eldbjørg skal spille bratsj. Dyadura er dirigent. Søstrene skal også framføre Arne Nordheims Fiolinkonsert (Ragnhild) og Christian Sings Suite for fiolin og orkester ved Eldbjørg. Det er første gang Arne Nordheims Fiolinkonsert blir framført i Ukraina.

Eldbjørg Hemsing vært solist med flere profesjonelle orkestre i Norge. Første gang med Bergen Filharmoniske Orkester. Da hadde hun nettopp fylt 11 år. Hun har også vært solist med Zürcher Kammer Orchester i 2005.

Komponist Glenn Erik Haugland skrev dette om Eldbjørg Hemsing i Bergens Tidende i september 2005: ….. Eldbjørg Hemsing er bare 15 år gammel, og spiller allerede 1. satsen i Beethovens fiolinkonsert som hun ikke har gjort noe annet i sitt unge liv. Hun er utvilsomt en musiker vi kommer til å høre mer fra, med bakgrunn fra både klassisk musikk og folkemusikk. Hennes fortolkning av Beethoven bar i mine ører preg av nettopp folkemusikk. En åpen, bærende klang, en slags «dåm» og stahet som Hemsing gjerne kunne ha utnyttet enda mer. ….”

Ragnhild Hemsing har vært solist med flere profesjonelle symfoniorkestre, deriblant Oslo Filmarmoniske Orkester og Dansk Radiosymfoniorkester. Sistnevnte konsert ble ble radiooverført til 14 land. Hun er også aktiv folkemusiker og går i slåttelære hos spelemannen Jan Beitohaugen Granli i Valdres.

Begge søstrene har vært solister med Ashland Symphony Orchestra i Ohia i USA (2003), og altså ved The National Philharmonic of Ukraine i Kiev ved to tidligere anledninger, i 2002 og 2004. De har også vunnet en rekke 1. priser i nasjonale og internasjonale konkurranser.

Besøk Hemsing.no for mer informasjon.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev