Dronning Sonja Finalistene 2007

Sangtalenter klare for Dronning Sonja-finale

Fem unge sangtalenter er klare for den nasjonale finalen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse etter den innledende runden ved Norges Musikkhøgskole. De fem skal synge opera-arier med Bergen Filharmoniske Orkester i Bergen 26. april.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Juryleder Menno Feenstra plukket ut følgende fem:

Mariann Fjeld Olsen (27)
Nina Margrete Gravrok (28)
Ingrid Vetlesen (25)
Yngve André Søberg (28)
Rita Ziem (21)

Den innledende runden ble visstnok meget tett og intens, og alle de tyve sangerne imponerte jury og publikum. Juryleder Menno Feenstra, kunstnerisk ansvarlig ved operahuset i Stockholm, var således gledelig overrasket:

— Det er hyggelig å oppleve det kunstneriske nivået på norske unge sangere. Dette ble en meget interessant dag, konstaterer Feenstra i en offisiell uttalelse.

Finalistene var svært lettet når juryens dom var klar:

— Jeg var usikker etter prøvesangen, dette er helt ubeskrivelig, stråler Nina Margrete Gravrok.

— Det er fantastisk å komme til den nasjonale finalen i Bergen, istemmer Mariann Fjeld Olsen.

Rita Ziem blir den yngste deltageren i finalen. Den 21 år gamle sangeren fra Bergen studerer til daglig i Leipzig, og var svært fornøyd med å få positive tilbakemeldinger fra sangmiljøet i Norge.

Ingrid Vetlesen og Yngve André Søberg kom fra København for å synge foran juryen. De var derfor meget lykkelige over å komme videre i konkurransen:

— Dette er et viktig steg videre i karrieren, og det føles fantastisk å komme videre til den nasjonale finalen.

Vinneren av den nasjonale finalen i Bergen blir direkte kvalifisert for deltagelse i den internasjonale delen av Dronning Sonja-konkurransen som arrangeres i Oslo fra 16. til 23. august. Der konkurrerer rundt 50 sangere fra hele verden om engasjementer med en rekke store orkestre og ved festivaler og operahus, samt en premiepott på mer enn 300.000 kroner.

H.M. Dronning Sonja deler selv ut prisene etter finalekonserten med Den Norske Operas Orkester i Oslo Konserthus 23. august.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev