Pauline Hall, ca 1935 (Foto: Arkiv)

Pauline Hall-prisen

Ny Musikk har opprettet en rykende fersk pris i forbindelse med sitt syttiårsjubileum. Deles ut 6. april på Henie Onstad kunstsenter.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Ny Musikk har opprettet en rykende fersk pris i forbindelse med sitt syttiårsjubileum. Pauline Hall -prisen skal bidra til å synliggjøre det brennende engasjementet og den innbitte idealismen som hersker i det norske miljøet for eksperimentell musikk.

I en utdypende melding fra Ny Musikk heter det videre om prisen og den forestående utdelingen:

Pauline Hall grunnla Ny Musikk på Hotel Continental 17. september 1938. Hun så det som sin plikt å bringe frem nye musikkformer, uavhengig av hennes eget kunstsyn som komponist. Da Nam June Paik lagde ”skandale” med sin performance på Kunst og Håndverksskolen i 1961 (hvor han obduserte et gammelt piano, bombarderte publikum med erter, innsåpet og klippet slipset av diverse tilskuere, og til slutt druknet sine sorger i et velfylt badekar) sto Hall frem på TV med et kompromissløst forsvar for Paik, selv om hun personlig ikke var så begeistret for arbeidet hans. Siden 1938 har Ny Musikk vært den eksperimentelle musikkens grasrotorganisasjon som har jobbet hardt for å vise nye musikalske strømninger i Norge, og mange mennesker har lagt ned et stort antall arbeidstimer for å kunne få det til.

Ny Musikk skal gi Pauline Hall-prisen til en ildsjel som i Halls ånd har vist stort engasjement og nedlagt et betydelig frivillig arbeid for den radikale, eksperimentelle og sjangeroverskridende musikken i Norge. Prisen er på kr. 10.000,-

Ny Musikk er glade for å kunne dele ut prisen på Henie Onstad Kunstsenter med sin historisk viktige rolle for eksperimentell musikk, en rolle som i disse dager gjenopptas med en bred musikksatsning.

Pauline Hall-prisen deles ut på Henie Onstad Kunstsenter søndag 6. april kl. 13.00.

LIVE: Lasse Marhaug (urfremføring)/ Harald Fetveit/ (TBA)
VIDEO: Stockhausen arbeider på HOK i 1968.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev