Pauline Hall, ca 1935 (Foto: Arkiv)

Pauline Hall-konkurransen for kvinnelige komponister

Konkurransen er et initiativ fra Bergen Filharmoniske Orkester, Griegakademiet og Edition Wilhelm Hansen. Frist for å sende inn er 15. juni.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Bergen Filharmoniske Orkester og Griegakademiet i samarbeid med musikkforlaget Edition Wilhelm Hansen inviterer kvinnelige komponister i etableringsfasen til å delta med orkesterverk i Pauline Hall-konkurransen. Komponistene må være fra Norden eller bo eller studere i et av de nordiske landene.

Vinnerkomposisjonen vil bli framført av Bergen Filharmoniske Orkester med orkesterets sjefsdirigent, Edward Gardner, på en konsert i Grieghallen i Bergen 11. februar 2021. Konserten vil også bli kringkastet og livestrømmet på nettstedet Bergenphilive.no. Alle påmeldte verk vil bli vurdert som åpningsverk til den samme konserten.

Tre finalister vil bli invitert til en workshop med Gardner og orkesteret i oktober, der også juryen vil være til stede.

Vinneren får i tillegg til framføring av verket sitt en pris på NOK 200.000 samt en forlagsavtale for verket med det danske musikkforlaget Edition Wilhelm Hansen.

Den internasjonale juryen består av:
Victoria Borisova-Ollas, komponist, Sverige
Juliana Hodkinson, komponist, Tyskland, professor II ved Griegakademiet, Fakultet for kunst, musikk og design
Trine Boje Mortensen, Promotion Director, Edition Wilhelm Hansen, Danmark
Edward Gardner, sjefsdirigent, Bergen Filharmoniske Orkester
Oddmund Økland, programsjef, Bergen Filharmoniske Orkester
Dániel Péter Biró, komponist, professor i komposisjon ved Griegakademiet, Fakultet for kunst, musikk og design

Frist for å sende inn partitur (elektronisk/pdf) er 15. juni 2020. Mer informasjon og retningslinjer for å søke finner du på Bergen-Filharmoniens hjemmeside.

Verk og eventuelle spørsmål sendes til juryleder Dániel Péter Biró på e-post: dpbir[alfakrøll]uib.no

Norske Pauline Hall (1890-1969) var en pioner, skriver arrangørene i pressmeldingen om konkurransen: Hun var en dristig komponist og en uredd og velformulert skribent og kritiker. Hun var også en av drivkreftene i Norsk Komponistforening, og grunnleggeren av organisasjonen for sjangeroverskridende og eksperimentell musikk, Ny Musikk.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.