Trio Medieval_i stolen (Foto: Åsa M. Mikkelsen)

Oslo: Konsert ved julens slutt

5. januar er det klart for nyttårskonsert i Trefoldighetskirken med de to prisbelønte ensemblene Trio Mediæval og Consortium Vocale.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

For sjette år på rad får publikum muligheten til å oppleve gregorianske hymner, folketoner og julesanger når kvinnetrioen Trio Mediæval og mannsensemblet Consortium Vocale inviterer til konsert.

Trio Mediæval gav i høst ut sitt fjerde album, Folk Songs, til strålende kritikker i blant annet New York Times og Boston Globe, som har inkludert albumet på sin liste over de ti beste utgivelsene i 2007. Trioen er nylig kommet tilbake til Norge etter å ha avsluttet årets andre USA-turné med en konsert i Carnegie Hall i New York.

Trioen har gjort stor suksess med sine tolkninger av både flerstemt middelaldermusikk, folketoner og samtidsmusikk, og de tre første utgivelsene lå i flere uker blant de ti beste på Billboard-lista. Med seg på platen har de perkusjonisten Birger Mistereggen, som også deltar på konserten.

Consortium Vocale har sitt utspring i Oslo Domkor og har i år gitt ut sitt andre album, Exaudiam eum. I 2004 vant de to førstepriser i den prestisjetunge internasjonale korkonkurransen Guido d’Arezzo. De har hatt en rekke oppdrag både i Norge og utenlands, blant annet ved verdensutstillingen i Hannover i 2003, og ved den gregorianske verdenskongressen i Hildesheim i Tyskland samme år.

Trio Mediæval og Consortium Vocale
Konsert ved julens slutt
Lørdag 5. januar kl 20:00

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev