© Erik Berg

Operastreiken er over

– Vi har fått gjennomslag for hovedargumentasjonen vår i denne saken, sier forbundsleder Renée Rasmussen i Musikernes fellesorganisasjon.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Musikernes fellesorganisasjon meddeler at streiken ved Den Norske Opera & Ballett er slutt. Partene sa i natt ja til en skisse fra Riksmeklingsmannen og de ansatte ved Operaen vil være tilbake på jobb i løpet av mandag.
— Vi har fått gjennomslag for hovedargumentasjonen vår i denne saken. Det har vi fått til ikke minst fordi våre medlemmer har gjennomført norgeshistoriens blideste streik. Jeg er veldig glad for at medlemmene nå kan konsentrere seg om det de kan best, nemlig produsere god kunst og kultur, sier forbundsleder Renée Rasmussen i Musikernes fellesorganisasjon i en pressemelding.
De ansatte ved Operaen har streiket i en uke etter at meklingen brøt sammen natt til mandag i forrige uke.
Les om MFO sin begrunnelse for streiken [link id=65966 title=»her»].
Les tillitsvalgt i operaorkesteret sin begrunnelse [link id=65967 title=»her»].
Nattens løsning innebærer at musikerne i operaorkestret nå får det samme som sine kolleger i Bergen, Trondheim og Stavanger: en lønnsøkning på kr 33.000 som kompensasjon for større fleksibilitet i forhold til arbeidstid og for å frasi seg opphavsrett. Dette er det samme beløpet som MFOs medlemmer ved orkestrene i Bergen, Stavanger og Trondheim fikk i fjor, som resultat av et partssammensatt utvalgsarbeid i kjølvannet av streiken i 2006 i samme tariffområde.
— Det er viktig å påpeke at disse tilleggene kommer utenom det vi oppnådde i årets tariffrevisjon. Medlemmene har her fått mellom 13500 og 16500 kroner, sier Rasmussen.
Det vil bli spilt forestillinger ved Den Norske Opera & Ballett så snart det er praktisk mulig.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev