Operaskisse fra Snøhetta (2)

Operaen: Tid for kunsten

Forutsatt at budsjettet for byggingen av Operaen i Oslo ikke sprekker kan man nå forhåpentligvis konsentrere seg om det kunstneriske fremfor det strukturelle. Med en god porsjon naiv optimisme har Ballades journalist allerede satt av lørdag kl. 19, den 20. september, 2008 i kalenderen.

Kalender

Fagerborgfestspillene 2021 – Brytningstid

23/04/2021 Kl. 18:00

Viken

Trimolo

25/04/2021 Kl. 20:00

Viken

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

De neste seks årene bør det bygges budsjettmessig sunt og fokusert i havneområdet Bjørvika i Oslo, slik at folk har anledning til å glede seg over det kunstneriske som vil finne sted i hovedstadens nye operabygg. Fremskrittspartiet stod alene i Stortinget mandag (17. juni) da de presenterte et nytt aspekt i det som kunne blitt dette århundredets største såpeopera: At hele prosjektet skulle skrinlegges. Det ble blankt avvist av de øvrige partiene. Ifølge meningsmålinger ville heller ikke folket ha satt stor pris på det: Over halvparten av landets befolkning støtter byggingen av operaen i Bjørvika.

Stortinget vedtok mandag at operahuset skal bygges, men innenfor en kostnadsramme på 3,3 milliarder kroner. Politikerne vedtok også at den foreløpige avtalen mellom Regjeringen, Oslo kommune og grunneierne skal følges. Kun Fremskrittspartiet var i mot det.

Den Norske Opera er i godt humør. – Vi jubler, sier de i en pressemelding.

— Den Norske Opera håper at operahuset i Bjørvika vil bli et funksjonelt og fremtidsrettet bygg for opera og ballett, og at Snøhettas arkitektoniske konsept vil gi nasjonen et signalbygg som viser Norge på sitt beste. Vi tror også det vil bidra til en utvikling av regionale opera- og ballettmiljøer utover landet og stimulere musikk- og danseteaterinteressen i hele Norge, sier operasjef Bjørn Simensen, ballettsjef Espen Giljane og direktør Bernt Bauge.

— Nå gjelder det å sikre funksjonaliteten i detalj- og byggefasen, innrette Operaens egen organisasjon mot fremtidens utfordringer og fremfor alt planlegge for et bredt og kvalitetsforankret programtilbud til publikum i det nye huset.

Byggingen vil trolig starte over nyttår. Og etter de seneste års budsjetteringsfadeser, blant annet i forbindelse med Rikshospitalet, får vi håpe at det er med skam man presenterer eventuelle million- eller milliardsprekker.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Rektor

Rana kulturskole

Kantor/ kirkemusiker

Kongsberg kirkelige fellesråd

Arrangementsansvarlige

Nasjonal jazzscene

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Slagverkpedagog – 20 % fast stilling

Kulturskolen Rakkestad Kommune

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kulturskolerektor

Østre Toten kommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev