Bergljot Jonsdottir

Nytt nordisk kultursamarbeid klar til start

Sekretariatet for det nye nordiske kultursamarbeidet fikk sin første sjef 1. april. Tidligere direktør for Festspillene i Bergen, Bergljót Jónsdóttir, skal i de kommende fire årene stå i spissen for Nordisk Ministerråds nye institusjon Kulturkontakt Nord. Også det nye styret og gruppene med sakkyndige er nå på plass. – Reformen av kultursamarbeidet betyr store forandringer for kunstnerne, og Kulturkontakt Nord kommer derfor til å spille en konkret og viktig rolle, sier Bergljót Jónsdóttir.

Kalender

Ivan Mazuze Band

24/10/2020 Kl. 19:00

Viken

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

25/10/2020 Kl. 20:00

Viken

Karethe Eriksen // Hos Solveig

31/10/2020 Kl. 19.00 og 21.30

Viken

Styret i Kulturkontakt påpeker at det er en leder med tung administrativ erfaring og kunstnerisk innsikt som fra 1. april 2007 blir den første direktøren i Kulturkontakt Nord. Med seg i kofferten til Helsinki har den 53-årige islendingen nesten ti års erfaring som leder av Festspillene i Bergen og et stort nettverk som internasjonal kunst- og kulturrådgiver.

— Jeg gleder meg til å lede oppbyggingen av det nye kontaktpunktet som en sterk plattform for det nordiske kultursamarbeidet. Reformen av kultursamarbeidet betyr store forandringer for kunstnerne, og Kulturkontakt Nord kommer derfor til å spille en konkret og viktig rolle for utviklingen av det beste innenfor nordisk kunst og kultur, både i Norden og internasjonalt, sier Bergljót Jónsdóttir.

Kulturkontakt Nord har ansvar for håndtering av søknader samt informasjon og rådgivning til kulturaktører i de nordiske landene og de selvstyrende områdene. Sekretariatet fungerer også som et servicesenter for de nordiske kulturministrenes rammeprogram.

De nordiske kulturministrene har fastsatt programmene Mobilitets- og residensprogrammet og Kunst- og kulturprogrammet. De sakkyndige gruppene treffer beslutning om innholdet innenfor rammene av programmene, mens Kulturkontakt Nord kommer til å være det administrative og utførende leddet som støtter de sakkyndige i arbeidet og følger opp på det de har besluttet.

— Med nordiske program har kulturministrene gjort det lettere å skape ny dialog og et nytt samarbeid mellom kunstnere og institusjoner innen og utenfor Norden. Fremover vil nordiske uttrykk sammen med nye interkulturelle relasjoner få en helt ny grobunn for kunstnerisk vekst. Som leder av Kulturkontakt Nord gleder jeg meg til å være med på å administrere de nye programmene, sier den nye direktøren.

Bergljót Jónsdóttir har en bred bakgrunn innenfor musikk såvel som kunstformidling. Hun har blant annet arbeidet for Norsk Kulturråd og for de nordiske musikkinformasjonssentrene. Bergljót Jónsdóttir har en internasjonal akademisk bakgrunn med blant annet en mastergrad fra University of Illinois og utdanning i Cultural Management i Brussel.

Kulturkontakt Nord er det nye kontaktpunktet for det nordiske kultursamarbeidet. Institusjonen ble etablert i 2007 på Sveaborg i Helsingfors og er en del av Nordisk Ministerråds organisasjon.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis II i klarinett

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis i musikkvitenskap

NTNU – Institutt for musikk

Kulturhusleiar

Sogndal kulturhus

Salgs- og publikumsansvarlig

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev