Natasha Barrett, 2006

Norden i fokus hedrer Barrett i kveld

Den norsk-britiske komponisten Natasha Barrett ble som kjent tildelt Nordisk Råds Musikkpris for 2006. Dette vil nå markeres med en tilstelning i regi av foreningen Norden I Fokus. Natasha Barrettt vil selv innlede, og dessuten fremføre det elektroakustiske vinnerverket «…fetters…». Kveldens markering finner sted i Levinsalen på Norges Musikkhøgskole.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det er foreningen Norden i fokus som inviterer til denne markeringen av Nordisk Råds Musikkpris 2006. Begivenheten finner sted tirsdag 17. oktober, kl 18, i Levinsalen i Norges Musikkhøgskole.

Juryen i Nordisk Råds Musikkpris skrev bl.a. i sin begrunnelse at «det som først og fremst kjennetegner årets vinnerverk er et modent, sterkt og overbevisende kunstnerisk uttrykk som formidles med integritet og troverdighet (…) Innen det spennende opplevelsesrommet som etableres, oppstår det stadig små og store dramatiske hendelser som vokser frem og smelter inn i hverandre på en medrivende og til tider humoristisk måte».

— Som komponist føler jeg meg selvfølgelig svært beæret, det er en lang rekke fantastisk flinke folk som har fått prisen før meg, uttalte Barrett til Ballade, da vi intervjuet henne etter at prisen var gjort kjent.

— Dette er en svært viktig pris, som jeg håper vil ha en positiv langtidseffekt for det elektro-akustiske miljøet i Norge. Det er mange talentfulle mennesker som jobber jobber innenfor dette området, som helt klart fortjener mer oppmersomhet enn de får i dag, sa Barrett videre.

Denne kvelden innleder hun om og fremfører det elektroakustiske vinnerverket «…fettesr…». Det vil også bli en kort innledning ved Simon Giverin, som er Director of British Council.

Norden i fokus er Nordisk Råds og Nordisk Ministerråds kultur- og informasjonsprogram i Oslo. Foreningen Norden er ansvarlig for programmet. Målsettingen med Norden i fokus er økt kunnskap om og interesse fornordisk samarbeid gjennom kunst- og kulturarrangementer, aktuell samfunnsdebatt og informasjonsvirksomhet.

Natasha Barrett vil formelt motta den høythengende musikkprisen 1. november, under Nordisk Råds eget arrangement i København.

Interesserte kan lese mer om Nordisk Råds Musikkpris hos www.norden.org, og finner mer om Natasha Barretts arbeider på denne siden hos NoTAM.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev