Håkon Austbø, 2004

Ny runde med Piano +: Russisk og fransk fokus

Konsertserien Piano+ på Parkteatret i Oslo starter opp igjen etter et halvt års pause. Første konsert er tirsdag 20. februar, med bl.a. Skrjabin på menyen, og russiske Evgeni Mikhailov ved klaveret. Sveinung Bjelland og Tom-Ottar Andreassen retter senere blikket mot Frankrike.

Kalender

Stabat Mater av Antonín Dvořák

28/03/2020 Kl. 19:00

Oslo

Fatoumata Diawara

28/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Stabat Mater av Antonín Dvořák

29/03/2020 Kl. 16:00

Oslo

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

29/03/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Etter en oppsiktsvekkende første sesong fortsetter Håkon Austbø sin serie, med fire konserter i vårhalvåret 2007.

Ståle Wikshåland i Dagbladet har kalt denne konsertserien “et av de få forfriskende nye initiativer på den klassiske fronten i Oslos musikkliv”.

I motsetning til første sesong spiller ikke Austbø alle konsertene selv. Han har i de to første konsertene invitert to unge kollega-pianister.

Først ute er Evgeni Mikhailov, en russisk pianist på vei mot de store høyder, som vant den internasjonale Skrjabin-konkurransen i Russland i 1995, hvor Håkon Austbø satt i juryen og verdsatte ham så høyt at han inviterer ham som første gjest i sin serie.

Evgeni Mikhailov vil i følge arrangørene på Parkteatret spille flere verk av Skrjabin, og dessuten verk av hans sjeldent spilte samtidige Medtner, «Chaconne» av Gubaidulina og flere verk av Prokofiev, bl.a. den forrykende 7. sonate.

Neste konsert i Piano +-serioen finner sted 27. mars, og det er Sveinung Bjelland som står for et fransk program sammen med fløytisten Tom-Ottar Andreassen.

Begge ble i sin tid tildelt Rikskonsertenes støtte, med Håkon Austbø i juryen, og har siden på hver sin kant har inntatt solide posisjoner i musikklivet.

Kveldens hovedverk vil da være Dutilleux’ mesterlige klaversonate fra 1948, men før det også noe av det beste innenfor fransk fløytemusikk; verk av Debussy, Ibert, Roussel og Jolivet.

Serien fortsetter utover våren med Håkon Austbø sammen med andre musikere i bl.a. Messiaens kvartett og firhendig klaver.

*
Piano+ :
Russisk avantgarde
, tirsdag 20. februar
Dørene åpner kl 19.30, konserten starter 20.00
Billetter: 120,-/200,- (+ billettavgift)
Parkteatret Scene, Olaf Ryes plass 11, Grünerløkka

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev