Quattro Stagioni

Middelalderjul med Quattro Stagioni

Vokalkvartetten Quattro Stagioni fortsetter sin tradisjon og synger julen inn på middelalder-vis. Historien om julenatten, om Jesu fødsel og om Maria spennes over flere århundrer, med start på 1100-tallet, da den europeiske musikken ble flerstemmig, og med endepunkt i renessansens mer sammensatte musikalske uttrykk.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

«Middelalderjul» byr på musikk av sentrale komponister som Perotinus-kantor ved Notre Dame i Paris-spaniolen Morales, kosmopolitten Orlando di Lasso og engelskmannen William Byrd. Av Michael Praetorius får vi høre den kjente julesangen «Es ist ein Ros’ entsprungen». Et av høydepunktene, William Byrds «Lullaby» er en vakker og dramatisk vuggesang for Jesusbarnet. Av anonyme komponister får vi høre «carols» og «Magnushymnen», sistnevnte tilegnet St. Magnus, jarl av Orknøyene.

Quattro Stagioni består av tenorene Scott Campbell og Arild Rønsen, bassen Rolf Asser og kontratenoren Carl Høgset. Sopranen Ane Roggen er gjestesanger under «Middelalderjul». Vokalkvartetten ble startet i 1987 og har i årenes løp opptrådt ved alle større festivaler i Norge samt ved festivaler i Skandinavia, Estland, Frankrike, Italia, Japan, Spania, Tyskland og USA. Kvartetten har utgitt to CD’er.

«Middelalderjul» er en del av prosjektet «Middelalderens vei til flerstemmighet» støttet av Norsk kulturråd og Oslo kommune.

Konsertprogram:

Nes Kirke 06. desember
Gol Kirke 07. desember
Gamle Aker Kirke, Oslo 08. og 12. desember

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.